Pune tribine na SIM u Pančevu

Sportske igre mladih (SIM) za Srbiju održane su u Pančevu, pred punim tribinama SC "Mladost".

LNIzvor: B92
Podeli
Foto: Sportske igre mladih
Foto: Sportske igre mladih

Najveći aplauz dobili su učenici OŠ "Dositej Obradović" iz Omoljice, pobednici ovogodišnjih Malih olimpijskih igara.

Predvodjeni kapitenom Radetom Markovićem, koji je nosio baklju, zajedno su ušli na teren, a dočekali su ih predsednica SIM Srbija Ivana Jovanović, gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov, karate šampion i predsednik lokalnog Sportskog saveza Slobodan Bitević i drugi.

"Sa posebnim emocijama dolazim u Pančevo. Presrećna sam kada vas vidim ovako razdragane i u ovoliko velikom broju. Hvala i predstavnicima lokalne samouprave koji su podržali realizaciju našeg projekta, svim našim sportskih prijateljima i nastavnicima. Sportske igre mladih se vole u Pančevu, ali i u gradovima Srbije. Idemo dalje, a jedva čekamo da se sa svim mališanima koji su obezbedili plasman na državno finale u Beogradu, zajedno družimo i radujemo u julu mesecu", istakla je Jovanović.

Ona je gradonačelniku Pavlovu uručila zlatnu medalju za doprinos u podršci sporta i promocije Igara.

"Ivana je rodom iz Pančeva i ja to negde doživljavam kao obavezu svih nas Pančevaca, da ovaj grad učinimo popularnijim i lepšim, pogotovo za decu koja su naša budućnost. Sam naziv manifestacije govori da su deca ovde pre svega da se igraju, uz igre se rađa solidarnost, razumevanje i ljubav. I iz svega toga radja se alternativa negativnim pojavama koje danas imamo na nekim sportskim borilištima", rekao je Pavlov.

Foto: Sportske igre mladih
Foto: Sportske igre mladih

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.