Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 31.05.2018.

12:56

Svetski kup u veslanju: Više od 1.000 učesnika na Adi

Regatna staza na Savskom jezeru u naredna tri dana pretvoriće se u najveću pozornicu svetskog veslanja na prvom ovogodišnjem Svetskom kupu.

Izvor: LN

Autor: LN

Svetski kup u veslanju: Više od 1.000 učesnika na Adi
Foto: Veslaèki savez Srbije

Na regatnoj stazi učestvovaće preko 1.000 učestnika iz 42 zemlje sveta.

"Veslački savez Srbije ima iskustvo sa organizacijom ovakvih takmičenja na našoj prelepoj stazi. I ovoga puta ništa nismo prepustili slučaju, na vreme smo krenuli sa ispunjavanjem svih organizacionih zadataka i potpuno spremno dočekujemo start prvih trka", rekao je Nebojša Jevremović.

"U odnosu na prošlogodišnji Svetski kup, ove godine imaćemo gotovo duplo više učesnika i zbog činjenice da je termin znatno bolji", dodao je generalni sekretar Veslačkog saveza Jevremović.

Svetski kup se održava od 1997, a čine ga tri regate, posle čega se proglašavaju ukupni pobednici. Svetski kup u Beogradu je prvi ove godine, drugi će biti održan u Lincu (Austrija) od 22. do 24. juna, a treći u Lucernu (Švajcarska) od 13. do 15. jula.

"Posle Svetskih kupova 2012. i 2017. i Evropskog prvenstva 2014. domaća publika imaće ponovo priliku da vidi neke od najboljih veslača i veslačica današnjice što bi trebalo da bude sasvim dovoljna pozivnica za sve ljubitelje veslanja i sporta uopšte da dođu na Adu. Ponosni smo na činjenicu da će se na Savskom jezeru ogledati mnogobrojni osvajači svetskih medalja sa šampionata u Saraosti 2017. i učesnici Olimpijskih igara u Riju. Na programu će biti ukupno 17 disciplina, od kojih je 14 olimpijskih i četiri u para veslanju. Najbrojniju reprezentaciju imaće Holandija sa 22 posade, prošlogodišnji pobednik Velika Britanija nastupiće sa 21 čamcem, Nemačka i Kina imaće po 20 posada", objasnio je Jevremović.

Srbiju će predstavljati desetoro takmičara – u skifovima Marko Marjanović, Miloš Vasić i Nenad Bedjik, Miloš Stanojević u skifu za lake veslače, Aleksandar Beđik i Igor Đerić u dubl skulu, zatim u okviru razvojnog programa Svetske federacije dubl skul Vukašin Pivač i Dušan Slavnić, kao i ženski dvojac Nataša Zarić i Jovana Arsić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

6 h

U fokusu

Vidi sve