Igre mladih: 7.500 mališana na Karađorđu

Karavan Sportskih igara mladih (SIM) za Srbiju posetio je Novi Sad gde je na stadionu Karađorđe više od 7.500 mališana uživalo u igri i druženju.

Izvor: B92
Podeli
Sportske igre mladih
Sportske igre mladih

Igre je zvanično proglasio otvorenim načelnik Uprave za sport i omladinu grada Novog Sada Vlastimir Mastilović, a prisutne je lepim govorom pozdravila predsednica SIM Srbije Ivana Jovanović, uz prisustvo Gorana Stevanovića iz lokalnog Saveza za školski sport, Aleksandre Marjanac, glavnog kpordinatora Igara za Novi Sad i nekadašnjeg fudbalera Vojvodine Miroslava Tanjge.

Baklju prijateljstva nosila je Jelena Tasić, mlada džudo reprezentativka Srbije, koja je zajedno sa prisutnima upalila plamen prijateljstva. Najbolji iz Novog Sada stiču pravo učešća na državnom finalu, koje će se održati u julu u Beogradu.

"Igre su zakon i sada svi mališani koji besplatno učestvuju u Igrama, znaju da su svi pobednici. Igraju se, druže i uživaju. Nama je najvažnije da pobedi drugarstvo. Zahvaljujemo se našem tehničkim partnerima - Savezu za školski sport Novog Sada, na velikoj pomoći, predstavnicima lokalne samouprave grada Novog Sada i čelnim ljudima FK Vojvodina koji su nam ustupili ovaj stadion. Idemo dalje već sutra ćemo se družiti sa mališanima iz Kikinde", poručila je Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih Srbije.