Sremska Mitrovica domaćin otvaranja Igara mladih za 2018.

Sremska Mitrovica ugostila je preko 10,000 mališana iz regiona na ceremoniji otvaranja Sportskih igara mladih za sezonu 2018.

LNIzvor: B92
Podeli
Foto: Sportske igre mladih
Foto: Sportske igre mladih

Prvo je intonirana himna Srbije, a onda su po protokolu prisutne pozdravili gradonačelnik ovog lepog grada Vladimir Sanader i Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih Srbije.

Ovacije su krenule kada je ka bini sa upaljenom bakljom prijateljstva krenula atletičarka AS Sirmium, Sara Kiš, gde su je dočekali ostali počasni gosti i usledilo je paljenje plamena.

"Poruka koju danas svi zajedno šaljemo je olimpijska, važno je učestvovati. Zdravlje dece, sport kao stil života, druženje u igri i širenje osmeha i pozitivne energije u ovim Igrama znače mnogo više od pobeda na sportskim terenima. Predivno je videti ovoliko dece, oni su budućnost i naši naslednici. Hvala gradu Sremkoj Mitrovici koji nam je bio odličan partner, kao i svima od Vlade Srbije do sponzora i prijatelja, bez kojih sve ovo ne bi mogli da uradimo", istakla je Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih.

U večernjim satima na trgu je održan i besplatni koncert Crvene Jabuke, koja je pre oko 20 godina poslednji put nastupala u ovom gradu.

Foto: Sportske igre mladih
Foto: Sportske igre mladih

Idejni osnivač SIM Zdravko Marić, bio je vrlo zadovoljan kako je sve prošlo. Ovo je prvi put da se centralno otvaranje za sve tri zemlje, Srbiju, Hrvatsku i BiH odigra u Srbiji.

"Sjajno je videti ovoliko dece u jednom malom gradu. To je potvrda da se Igre vole. Pobednici će putovati u Beograd, a ko tamo bude u julu najbolji ostvariće pravo da učestvuje na međunarodnom finalu u Splitu. Ti mečevi u Splitu zaista spajaju decu i pokazuju da se itekako može živeti zajedno na ovim prostorima", istakao je Zdravko Marić.

Otvaranju su prisustvovali i Lazar Mirkić, ambasador BiH u Srbiji, Zdravko Marić, regionalni predsednik Sportskih igara mladih, Miloš Kovačević, savetnik ministra u Ministarstvu prosvete nauke i tehnološkog razvoja, Darko Stanić, državni sekretar za omladinu u Ministarstvu omladine i sporta, Dragan Jeremić, državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine, Željko Tanasković i Uroš Savić, ispred Saveza za školski sport Srbij, Nikola Lukač, načelnik Severnobanatskog okruga, Ilija Nedić, načelnik Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport grada Sremska Mitrovica, Tihomir Gudić, izvršni direktor SIM, Dario Kožul, zamenik regionalnog predsednika Sportskih igara mladih, Mirza Bašinac, podpredsednik SIM BIH, Nemanja Crnić, generalni sekretar Sportskog saveza grada SM, Martin Atanasovski, menadžer kompanije Coca Cola, Ivan Prtorić, direktor Podravka Srbija i profesor Milan Mihajlović, sa Univerziteta Union Nikola Tesla i drugi. Igre je obišao i Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Foto: Sportske igre mladih
Foto: Sportske igre mladih

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.