Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 05.04.2018.

23:23

Brnabić: Organizovaćemo 2020. najbolju Univerzijadu ikada

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da će Beograd organizovati najbolju Univerzijadu ikada.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Brnabić: Organizovaćemo 2020. najbolju Univerzijadu ikada
Foto: Starsport

"Spremni smo da organizujemo najbolje igre ikada", izjavila je predsednica Vlade Ana Brnabić u razgovoru sa predsednikom i generalnim sekratarom Evropske univerzitetske sportske asocijacije, Adamom Ročekom i Matjažom Pečovnikom.

Na sastanku posvećenom organizaciji Evropskih univerzitetskih igara u Beogradu (EUI) 2020, premijerka Brnabić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić istakli su da će Srbija i Beograd biti odlični domaćini za više od 60.000 studenata, učesnika igara i njihovih timova.

Roček i Matjaž su ukazali da su veoma zainteresovani da prisustvuju prvoj sednici Organizacionog komiteta EUI 2020, koja bi trebalo da bude održana ovog meseca u Beogradu.

Srbiji je pripala čast da organizuje igre s obzirom da je u poslednjih nekoliko godina bila domaćin brojnih velikih medjunarodnih takmičenja, za čiju organizaciju je dobila pohvale medjunarodne zajednice u kojima se neretko isticala kao primer dobre prakse u tom polju.

Jedna od tema razgovora bili su planovi i budući koraci u organizaciji EUI 2020 i u tom kontekstu Roček i Matjaž su istakli da se nadaju susretu sa srpskom delegacijom na Generalnoj skupštini EUI 2020 u Madridu od 12. do 15. aprila, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

14 h

U fokusu

Vidi sve