Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 05.04.2018.

23:53

Novi Pazar dobija modernu kajakašku stazu

Predsednik Kajakaškog saveza Srbije Mirko Nišović rekao je u Novom Pazaru da će u centru grada uskoro početi radovi na kajakaškoj stazi za divlje vode.

Izvor:

Autor:

Novi Pazar dobija modernu kajakašku stazu
Photo by Rob Carr/Getty Images

Kako je istakao, staza će biti među najmodernijima u Evropi.

"Gradonačelnik (Nihat Biševac) i ministar omladine i sporta (Vanja Udovičić) dogovorili su izgradnju staze i već su odvojena odredjena sredstva. Ima i novih rešenja sa paralelnim tokom, pa Pazar može da se ponosi ovim ulaganjem u sport, ekologiju i turizam. Naš savez će dati maksimalnu podršku i gde god budu mogla da se izdvoje budžetska sredstva, mi ćemo se uključiti", najavio je Nišović.

Direktor gradskog Sportskog saveza Emir Mehmedović podsetio je da je priča o kajakaškoj stazi započeta prošle godine, a da je grad obezbedio idejno rešenje, projektnu dokumentaciju i neophodne potvrde.

"Slede novi koraci u realizaciji projekta, kojim ćemo dobiti još jedan ozbiljan sportski kompleks. Ovo je još jedna potvrda da je Novi Pazar regionalni lider na polju sportske infrastrukture. Očekujemo atraktivno zdanje u centru grada, koje će izuzetno koristiti i razvoju sportskog turizma", ocenio je Mehmedović.

Glavni gradski urbanista Elvir Hamidović naveo je da će osvetljena staza biti dugačka 350 metara, a da je predračunska vrednost radova oko 26 miliona dinara.

"Radi se o značajnim sredstvima, ali ako imamo u vidu finansijski momenat koji donosi organizacija raznih priprema i takmičenja, to je mali novac u odnosu na efekat. Najveća tekovina je angažovanje mladih i svih ljudi uopšte da se bave sportom, afirmacija kajaka i sporta. Takodje, ceo prostor će biti u daleko lepšem ruhu", zaključio je Mehmedović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

3 h

U fokusu

Vidi sve