Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 12.02.2018.

15:37

Udovičić u Seulu sa ministrima o antidoping merama

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić učestvovao je u Seulu na sastanku na temu razvoja sportskih vrednosti u društvu i primene antidoping mera.

Izvor: B92

Autor:B92

Udovičić u Seulu sa ministrima o antidoping merama
Foto: MOS

Sastanku su prisustvali ministri sporta iz evropskih i azijskih zemalja, između ostalih ministri Slovenije, Bugarske, Grčke, Rumunije, Slovačke i Francuske, a počasni gost bio je predsednik Svetske antidoping asocijacije (WADA) Krejg Ridi.

Udovičić je u obraćanju kolegama istakao rezultate srpskog sporta, okvire saradnje države i sportskih subjekata u svim segmentima sporta, aktivnosti i mere koje se preduzimaju kako bi se smanjio broj svih negativnih pojava u sportu i značaj koji sport ima za Srbiju.

Na marginama sastanka, Udovičić je imao i niz bilateralnih susreta sa zvaničnicima Mongolije, Turske, Linhetenštajna, Koreje i Kazahstana, sa kojima je razmenio iskustva o organizaciji velikih medjunarodnih takmičenja, funkcionisanju sporta, sportskom turizmu, promociji sporta kao društvene vrednosti i razgovarao o mogućnostima buduće saradnje.

Takođe, sa predsednikom WADA Krejgom Ridom ministar Udovičić razmenio je iskustva iz dosadašnjeg rada Antidoping agencije Srbije i predloga svih budućih, prvenstveno preventivnih mera, kojima bi se iskorenio doping kao negativna pojava u sportu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve