Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 08.02.2018.

13:00

Verovali ili ne – "Super Mario" na Olimpijskim igrama?

Tendencije u olimpizmu na globalnom nivou su takve da, gotovo pri svakoj novoj vesti, čuđenje i neverica rastu.

Izvor: B92

Autor:B92

Verovali ili ne –
EPA/KIYOSHI OTA

Svedočili smo drami oko opstanka rvanja grčko-rimskim stilom u olimpijskom programu, najstarijeg sporta na svetu, uključivanju bejzbola/softbola, karatea, sportskog penjanja, surfovanja i skejtbordinga, ali i odlaska u krajnosti iz rubrike "verovali ili ne".

Nedavno je ples oko šipke, zahvaljujući predsednici Kejti Kouts, napravio odlučujući korak ka zvaničnoj registraciji, dok je još jedan stari sport u problemu – boks.

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah otkrio je da bi boks mogao da bude izbačen sa Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine, pošto ta organizacija nije zadovoljna načinom kojim Međunarodna organizacija amaterskog boksa (AIBA) upravlja sportom.

Kompletan tekst našeg Nikole Đukića pročitajte u temi "Izbacuju boks sa Olimpijskih igara, uvode "Super Marija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve