Nova vest
Olimpizam

Utorak, 12.12.2017.

11:51

Rusi mogu u Pjongčang kao neutralni takmičari

Olimpijski komitet Rusije i formalno je dao svoj blagoslov sportistima da mogu da učestvuju kao neutralni takmičari na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Izvor: B92

Autor:B92

Rusi mogu u Pjongčang kao neutralni takmičari
Photo by Chung Sung-Jun/Getty Images

"Zajedničko mišljenje je da naši sportisti treba da odu u Južnu Koreju, da se takmiče i pobede", rekao je predsednik Olimpijskog komiteta Rusije Aleksander Žukov.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) prošle je nedelje suspendovao Olimpijski komitet Rusije sa Igara u Južnoj Koreji posle dokaza o sistemskom dopingu na Igrama u Sočiju 2014. godine.

Ruskim sportistima je, međutim, dozvoljeno da učestvuju na Igrama. Oni će moći da se takmiče kao neutralni takmičari, pod nazivom "Olimpijci iz Rusije", bez državne zastave i himne.

I predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je prošle nedelje da će njegova vlada dozvoliti ruskim sportistima da učestvuju kao neutralni takmičari na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve