Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 19.11.2017.

12:30

Na Sajmu sporta promocija Mundobasketa 3 na 3

Čelni ljudi Saveza za školski sport Srbije biće aktivni tokom predstojećeg Sajma sporta (24-26. novembar, hala 1 Beogradskog sajma).

Izvor: B92

Autor:B92

Na Sajmu sporta promocija Mundobasketa 3 na 3
Uroš Saviæ, generalni sekretar Saveza (Foto: SŠSS)

Biće to ulazak u finiš godine u kojoj su bili veoma aktivni. Nedavno je održano završno Prvenstvo Srbije u plivanju, a 22. i 23. novembar planirani su za završnicu republičkog takmičenja u stonom tenisu.

"Pred nama je još jedan Sajam sporta, za nas kao i svake godine odlična prilika da prezentujemo programe i rezultate Saveza kao i da najavimo dešavanja u sledećoj godini. Akcenat ćemo staviti na prezentovanju projekta "Sport u škole" koji je krenuo sa radom 2012. godine i koji se danas realizuje u preko 200 škola širom Srbije, omogućavajući deci uzrasta od prvog do četvrtog razreda da se besplatno bave sportom. Sajam je odlična prilika i za naše đake reportere, koji će siguran sam naići na mnoge sportiste i sportske funkcionere, kako bi sledeći broj našeg informatora Plamenko bio sve bolji i čitaniji. Velika je stvar jer je Ministarstvo omladine i sporta pokrovitelj celokupnog događaja i ulaz za sve je besplatan sva tri dana", istakao je Uroš Savić, generalni sekretar Saveza za školski sport Srbije.

Posebno će biti predstavljeno Svetsko školsko prvenstvo u basketu 3 na 3.

"Nedavno smo dobili organizaciju ovog velikog takmičenja i predstavićemo ga širokoj javnosti, takođe na Sajmu sporta. Takmičenje će se održati u Beogradu sledeće godine, krajem juna meseca. Ovaj atraktivni sport je najnoviji član porodice sportova koji su prepoznati od strane MOKa i kao takav će se prvi put pojaviti na Olimpijskim igrama u Tokiju, što je razlog više da ga promovišemo kroz školski sport", zaključio je Uroš Savić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve