Nova vest
Olimpizam

Sreda, 15.11.2017.

15:51

"Srbija je zemlja studenata i sporta"

Visoka delegacija Evropske univerzitetske sportske asocijacije (EUSA) završila je trodnevnu posetu Beogradu.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Screenshot

EUSA je izvšila prvu inspekciju uoči Univezitetskih igara koje će od 11. do 23. jula 2020. godine biti održane u glavnom gradu Srbije.

Tim povodom su pred medije u zgradi Rektorata Univerziteta u Beogradu ižasli potpredsednik EUSA Kemal Tamer, sekretar Matjaž Pečovnik, prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Univerzita u Beogradu Ivanka Popović i predsednik Univerzitetskog sportskog saveza (UŠS) Srbije Siniša Jasnić.

Ivanka Popović se u ime Beogradskog univerziteta zahvalila gostima iz EUSA uz nadu da će predstojeće Igre podstaći razvoj i popularizaciju sporta među studentima.

"Naša želja je da rekreativni univerzitetski sport što više dobije na značaju. Za to je neophodna promena uslova u kojima se studenti bave sportskim aktivnostima. Verujem da će predstojeće igre biti najuspešnije do sada", rekla je Popović.

Jasnić je istakao da su gostima pokazali šta je do sada urađeno, a da je na njima da daju konacan sud.

"Trebalo bi da bude 25 sportova, 6.000 sportista, 500 univerziteta na Univerzijadi. Posle Olimpijskih igara u Tokiju to će biti najveća sportska manifestacija. Mislim da smo korektno uradili sve što je do nas. Do kraja godine trebalo bi da bude donet master plan. Nadamo se da ćemo do narednih 15 dana prikazati izgled objekata uz nastup na sajmu gde cemo sa kolegama iz Rusije biti domaćini poljskim univerzitetskim predstavnicima".

Potpredsednik EUSA Tamer zahvalio se domaćinima i ispričao kako je protekla trodnevna poseta.

"Nadamo se da će sve proći u najboljem redu. Bili smo u ministarstvu omladine i sporta, posetili smo univerzitet u Beogradu gde smo se sastali sa rektorom, videli smo da je Univerzitet u Beogradu dobro organizovan. Obišli smo kancelarije igara koje su neuseljene i verujem da će biti lepo mesto za sve. Uzbuđen sam zbog plana izgradnje Univerzitetskog centra na Bežanijskoj kosi".

Sekretar Pečovnik zaključio je prvu posetu ove Beogradu iskoristivši priliku da pohvali ono što je do sada urađeno, ali i dodao da srpsku prestonicu čeka još dosta posla.

"Zadovoljni smo što smo bili ovde. Univerzitetski savez Srbije je jedan od nasih najaktivninih članova. Srbija je zemlja sporta. U Beogradu treba da ostane nešto nakon igra. Biće puno toga što treba da se uradi i sve ćemo češće biti u Beogradu", poručio je Pečovnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve