EYOF: Srbija krenula zlatom i srebrom

Srpski sportisti osvojili su prve medalje na drugom danu 13. letnjeg Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF) u Tbilisiju.

Izvor: B92
Podeli

Elzan Bibić, jedna od najvećih nada srpske atletike, trijumfovao je na trci na 3.000 metara, rezultatom od osam minuta, 50 sekundi i 10 stotinki, čime je timu Srbije doneo prvu medalju na takmičenju mladih sportista u Gruziji.

"Naš srednjeprugaš je dominirao na stazi, ostali nisu uspeli da ga ugroze. Krenuo je u finiš na 500 metara od cilja, ostavivši rezervu za sutrašnjih 1.500 metara", rekao je selektor juniorske reprezentacije Srbije Edin Zuković.

Iza 16-godišnjeg Novopazarca, u cilj su posle 3.000 metara ušli drugoplasirani Nurkan Datekin iz Turske sa 8:54,91 i Italijan Tindaro Liza, koji je bio treći vremenom od 8:56,65.

Nedugo zatim, Tamara Mićević je, takođe u trci na 3.000 metara, zauzela drugo mesto i osvojila srebrnu medalju rezultatom 9:59,07. Prvo mesto pripalo je Van Es Diane iz Holandije sa 9:58,49, a treća je bila Tinck Justine Norbert iz Belgije sa 9:59,81.

Tamara se odlično snašla u finalu, s obzirom da je mladja godinu dana od ostalih takmičarki. Imala je treće vreme, ali je uspela da u drugom finišu isprati pobednicu koja je dovela do drugog mesta. Trčala je hrabro i strpljivo, čekajući svoju šansu”, rekao je Zuković.

Elzan Bibić će se u sredu od 15.10 po srednjeevropkom vremenu boriti za visok plasman i na 1.500 metara, pošto je u kvalifikacijama imao najbolje vreme od 12 finalista.

Olimpijski dani mladih Evrope u Gruziji završavaju se 31. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.