Nova vest
Olimpizam

Petak, 16.05.2014.

13:34

Sportski klubovi pomažu ugroženima

Srbija se već dva dana bori sa razornim poplavama, a u akciju spasavanja voljni su da se uključe i najveći sportski klubovi u zemlji.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Partizan, Crvena zvezda i Vojvodina saopštili su u četvrtak da će se aktivno uključiti u pomoć svima koji su ugroženi katastrofalnim poplavama u Srbiji.

Fudbalski klub Partizan apelovao je na navijače da na stadionu ’crno-belih’ u Humskoj donesu garderobu, hranu, ćebad i druga neophodna sredstva.

Navodi se da će od danas, svakog dana od 11 do 15 sati, na tom stadionu biti prikupljana pomoć za ugrožene.

Košarkaški klub Crvena zvezda objavio je da je mobilisao upravu, igrače i stručni štab.

Na sajtu kluba ističe se da će ’crveno-beli’ u skladu sa mogućnostima uplatiti novčana sredstva na namenski otvoren račun i na taj nacin pomoći ugroženim građanima.

I fudbalski klub Crvena zvezda najavio je da će se uključiti u akciju prikupljanja pomoći ugroženima od poplava i to već na sledećoj prvenstvenoj utakmici sa OFK Beogradom.

Fudbalski klub Vojvodina saopštio je u četvrtak da za zabrinutošću prati situaciju u zemlju i navodi da su svi igrači, članovi stručnog štaba, kao i radna zajednica spremni da dođu i pomognu u bilo kom delu zemlje.

U četvrtak su poplave odnele pet žrtava, evakuisano je više od 1.000 ljudi, dok je 100.000 domaćinstava ostalo bez struje. U petak ključne tačke Obrenovac i Svilajnac. Ugroženo više od 2.000 ljudi u ta dva mesta, a vojni helikopteri hitno krenuli ka selu Piroman.

Ministar sporta i omladine Srbije Vanja Udovičić potpisao je odluku kojom se preporučuje da se obustave sva sportska takmičenja dok traje vanredna situacija.

Zajednica klubova Jelen Superlige i direktor Vladimir Bulatović doneli su odluku o otkazivanju mečeva poslednjeg i pretposlednjeg kola zbog vanredne situacije.

I utakmice 10. kola KLS su odložene, a najvećih problema sa nadolazećom vodom ima košarkaški klub Borac iz Čačka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve