Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 29.08.2013.

12:43

Udovičić: Već imam neke ideje

Proslavljeni srpski vaterpolista Vanja Udovičić prihvatio je da bude novi ministar sporta i omladine u Vladi Srbije.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Udovičić će na toj funkciji posle rekonstrukcije Vlade zameniti Alisu Marić koja se na toj poziciji nalazila od izbora prošle godine.

„Smatram da prvo treba da se oformi ceo tim i Vlada, još sam samo kandidat, postoje određena moja zapažanja i ideje koje bih želeo da sprovedem, ali otom potom“, rekao je Udovičić.

Sa Udovičićem je oko preuzimanja fotelje u Vladi pregovarao prvi potpredsednik Aleksandar Vučić, a on je bio zajednički kandidat SNS i SPS.

Posle razgovora sa gospodinom Aleksandrom Vučićem i gospodinom Nebojšom Stefanovićem, odlučio sam da prihvatim mesto kandidata ministra sporta kao nestranačka ličnost. Smatram da svojim iskustvom i poznavanjem u oblasti sporta mogu da doprinesem mnogo u napretku same te sfere, da unapredim ono što je bilo dobro i pokrenemo neke negativne strane koje su se pokazale“, naglasio je Udovičić.

Vest da je Udovičić prihvatio da bude ministar sporta verovatno će dovesti do kraja njegove bogate igračke karijere. Prošle sezone branio je boje Radničkog iz Kragujevca, sa kojim je poražen u finalu šampionata Srbije, ali je osvojio Kup Evrope. Tokom karijere igrao je i za Partizan, Jadran, Posilipo, Pro Reko i Mladost iz Zagreba.

Sa reprezentacijom Srbije osvojio je sve najveće trofeje osim olimpijskog zlata. Okitio se srebrom u Atini 2004. godine, kao i bronzama sa Igara u Pekingu u Londonu. Dva puta je bio svetski šampion sa ’delfinima’ 2005. i 2009. godine, a tri puta evropski prvak, 2003, 2006. i 2012. godine. Takođe, sa reprezentacijo je sedam puta osvojio Svetsku ligu, poslednji put pre nekoliko meseci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

187 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve