Nova vest
Olimpizam

Subota, 29.06.2013.

19:14

MI: Zlato za Bekrića i rukometašice

Dva nova zlata za Srbiju na Mediteranskim igrama: Rukometašice su u finalu pobedile Sloveniju 25:19, a atletičar Emir Bekrić je bio prvi na 400 metara prepone

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Dragana Tomašević osvojila je srebrnu medalju u bacanju diska, najubedljivija je bila u petom hitcu bacivši disk 61,88 metara.

Bekrić je ovu deonicu pretrčao za 48,83 sekunde i tako postavio novi državni rekord. Srebro je osvojio Miloud Rahmani, rezultatom 49.34 sekunde, a treće mesto zauzeo je Hugo Grillas sa 49.92 sekunde.

„Osećaj je neverovatan, ostvario sam jedan od svojih snova. Dugo godina sam priželjkivao da trčim manje od 49 sekundi, verovao sam u sebe i konačno mi se san ostvario. Postavio sam novi rekord Mediterana i nacionalni rekord. Sada sam među elitom, među svetskim atletičarima, bio je prezadovoljan posle finala Emir Bekrić.

Olimpijska šampionka, Sandra Perković iz Hrvatske bila je ubedljiva i bacivši 66,21 osigurala zlato. Do bronzane medalje došla je Kristila Anagnostopulu iz Grčke sa rezultatom 55,01.

Zadovoljna sam plasmanom, ne toliko rezultatom. Radili smo dosta, očekivali više. Do zlata je bilo teško doći jer je bacala olimpijska šampionka Sandra Perković, postavila je novi rekord takmičenja. Zadovoljna sam što i sa trećih uzastopnih Mediteranskih igara donosim medalju Srbiji,“ rekla je Dragana Tomašević.

Ubedljivo najefikasnija rukometašica u srpskom timu bila je Jovana Stojiljković sa sedam golova. Po četiri pogotka za pobednika postigle su Jelena Trifunović i Jelena Živković. Golman reprezentacije Srbije Jovana Risović istakla se se devet odbrana.

U selekciji Slovenije najefikasnija bila je Tamara Mavšar sa pet golova, a jedan manje postigla je Ana Gros.

Rukometaši Srbije poraženi su od Slovenije u meču za peto mesto, sa 29:26.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

19 h

U fokusu

Vidi sve