Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 10.09.2012.

17:30

Nikolić primio paraolimpijce

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić priredio je svečani prijem za srpske paraolimpijce koji su u Londonu ostvarili istorijski uspeh osvajanjem pet medalja.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nikolić se zahvalio sportistima na izuzetnom rezultatu koji je obradovao celu naciju.

Srpski paraolimpijci su na Igrama u Londonu osvojili pet medalja. Zlatne medalje osvojili su Željko Dimitrijević u bacanju čunja i Tanja Dragić u bacanju koplja, a srebrom su se okitili Draženko Mitrović u bacanju kugle i Zlatko Kesler i Borislava Perić-Ranković u stonom tenisu.

"Ponekad vam se čini da nešto ne možete ili da niste sposobni da uradite, da ste izgubili nadu, ali onda se setite ovih ljudi. Oni su podstrek. Vaš primer će koristiti Srbiji i pokazati koliko je bitno baviti se sportom, koliko je čovek zdrav, bez obzira na stanje u kojem se nalazi", rekao je Tomislav Nikolić na prijemu na Andrićevom vencu.

Predsednik Srbije dodao je da je važno da država nastavi da brine o sportu.

"Izbacili smo fizičko vaspitanje iz škola, iako sportisti postižu najbolje rezultate. Ne odvajam one koji su osvojili i one koji nisu osvojili medalje, jer će to uraditi u budućnosti. Videću da vlada Srbije usvoji program kako bi na Paraolimpijskim igrama u Brazilu imali još više medalja", dodao je Nikolić.

Paraolimpijci su predsedniku Srbije poklonili sportske rekvizite sa potpisima.

Ministarka omladine i sporta Alisa Marić čestitala je paraolimpijcima jer su na izuzetan način predstavljali Srbiju na Igrama.

"Uspeh nisu samo osvojene medalje, već i plasmani u vrh tabele, a toga je bilo dosta u Londonu. Ministarstvo će nastaviti da ih podržava kroz stipendije i pomoć", poručila je Marić.

Stonoteniser Zlatko Kesler, koji je osvojio srebro, rekao je da je Srbija stala uz rame velikim sportskim silama.

"Naš budžet je skroman, imali smo 13 takmičara, a postigli smo veliki uspeh iako su zemlje kao Nemačka i Kina imale više od 200 takmičara. Ovo je fantastičan uspeh, pored medalja, imali smo dva četvrta i jedno peto mesto. To je znak da moramo da nastavimo da radimo", istakao je Kesler.

Predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović rekao je da pre POI 90 odsto građana Srbije nije ni znalo da imamo predstavnike na tom takmičenju.

"Ovo je nešto najbolje što Srbija ima u paraolimpijskom sportu. Postigli smo veliki uspeh u žestokoj konkurenciji i pokazali da Srbija ne zaostaje za sportskim silama. Ova družina je osvetlala obraz i opravdala očekivanja", zaključio je Mićović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve