"Hvala predsedniku na važnoj pomoći"

Nedavno je predsednik Republike Srbije izjavio da se planira velika novčana pomoć klubovima.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

U okviru finansijske podrške sportskim organizacijama u otežanim uslovima usled pandemije korona virusa.

Za kratko vreme Vlada Srbije je odlučila da odvoji 1,1 milijardi dinara, koje će preko Ministarstva omladine i sporta dobiti uspešni klubovi oko 15 saveza.

"Želim da se u ime niškog sporta, javno zahvalim predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, na inicijativi da država pomogne sportske klubove sa 1,1 milijardom dinara, koja, odmah nakon najave, već ovih dana ulazi u fazu realizacije. Još jednom dokazavši svoju veliku privrženost sportu i sportistima, predsednik je reagovao u pravom trenutku, pri kraju najteže kalendarske godine, u kojoj većina klubova nije mogla da računa na predviđenu pomoć sponzora, zbog posledica koje je pandemija virusa korona ostavila na mnoge privredne grane", istakao je Branislav Kačar, član gradskog veća grada Niša, resorno zadužen za sport i omladinu.

Sportisti iz Niša u poslednjih par godina beleže puno dobrih rezultata, kako da domaćoj tako i na međunarodnoj sceni.

"Niš je grad koji, odmah posle Beograda, ima najviše klubova koji ispunjavaju uslove da budu obuhvaćeni ovom pomoći. U Nišu nikada nije bilo ovoliko superligaša i učesnika evropskih takmičenja, u Nišu funkcioniše nekoliko klubova koji su aktuelni državni prvaci, ili imaju takmičare koji su pojedinačno najbolji u Srbiji, i ova pomoć države ne samo da će im pomoći da prežive ova teška vremena, već da svoj sportski put nastave uzlaznom putanjom", zaključio je Kačar, koji je svakodnevno na terenu i pri ruci sportistima našeg trećeg po veličini grada u Srbiji.

Foto: Promo
Foto: Promo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.