Nova vest
Odbojka

Petak, 09.06.2023.

17:04

Kolaković: Impresije su pomešane

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je danas da su mu posle poraza od Japana pomešani utisci.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Kolaković: Impresije su pomešane
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

"Impresije su pomešane, od toga da sam u jednom trenutku stvarno bio izuzetno zadovoljan kako smo igrali, do toga da mi završetak meča nije nikako prijao. Moram generalno da pohvalim ove momke, s obzirom i na neiskustvo koje su imali igrači koji su danas igrali Batak (Aleksa) i Perić (Pavle). Batak zbog godina i zbog toga što samo zadnju godinu ima nekog iskustva igračkog, dok Perić zadnju godinu nije uopšte igrao", rekao je Kolaković, preneo je Odbojkaški savez Srbije.

Odbojkaši Srbije poraženi su danas u Nagoji od Japana sa 1:3 u setovima (25:22, 21:25, 23:25, 20:25), u meču trećeg kola Lige nacija.

Srbija posle tri meča ima pobedu i dva poraza, a turnir u Nagoji završava u nedelju utakmicom protiv Poljske.

Kolaković je posebno istakao realizaciju japanskog kontranapada.

"Impresivno je kako je Japan igrao u odbrani, to nas svakako ne iznenađuje, navikli smo i bili smo spremni na to, ali realizacija njihovog kontranapada od 70 odsto je onako stvarno impresivna... Ta realizacija koju su oni imali je i napravila razliku u poenima. Kada pogledate osam poena su više uzeli u ovom meču, to ne izgleda mnogo, ali je upečatljiv taj podatak da su oni iz odbrane svoje napravili 70 odsto poena", rekao je on.

Selektor reprezentacije Srbije dodao je da se nada da će igrači u meč sa Poljskom ući sa istom motivacijom i fokusom kao danas.

"Poljska je veliki rival, sjajni igrači i nova šansa za sve ove momke da još jednom izađu na crtu velikom protivniku i da se bore za pobedu", zaključio je Kolaković.

Meč između Srbije i Poljske igra se u nedelju u 8.40.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve