Nova vest
Odbojka

Četvrtak, 08.06.2023.

14:50

Kolaković: Velika pobeda

Selektor odbojkaša Srbije Igor Kolaković izjavio je nakon utakmice sa Kinom da je ovo bila velika pobeda za celu ekipu.

Izvor: B92

Autor:B92

Kolaković: Velika pobeda
Foto: FiVB/OSSRB

Odbojkaši reprezentacije Srbije pobedili su selekciju Kine sa 3-0 (34:32, 25:16, 25:20) u drugom meču prve nedelje Lige nacija.

"Velika pobeda za nas u Ligi nacija. Imali smo problema u prvom setu, zbog adaptacije na protivnika. Posle smo kontrolisali naš servis i to nam je omogućilo da igramo dobro u drugim segmentima. Pravili smo opet greške koje ne bismo smeli da ponavljamo", istakao je Kolaković.

Srednji bloker Srbije Vladimir Gajović dodaje da njegova selekcija ima šanse u duelu sa Japanom.

"Prvo bih čestitao svim momcima. Dali smo sve od sebe, trenirali smo vrlo dobro. Taj trud se na kraju isplatio. Odbrana i servis su nam bili dobri ali mislim da je prijem presudio u prvom setu. Kao i svi momci jedva čekamo naredni meč i očekujemo punu halu", izjavio je mladi odbojkaš Srbije.

Libero nacionalne selekcije Milan Katić konstatuje da Srbija mora bolje da igra ako želi pobedu protiv Japana.

"Danas smo odigrali tešku utakmicu, pogotovo u prvom setu. Oni su posle spustili nivo, dok smo mi podigli tempo igre. Japan je domaćin, njihovi igrači imaju zapažene uloge u klubovima u Evropi. Zbog toga mi sutra moramo da odigramo još bolje nego danas", zaključio je Katić.

Treći meč u Nagoji Srbija će odigrati u petak, 9. juna od 12:40 časova.

"Japan je veliki protivnika, domaćini su. Pripadaju svetskom vrhu, dobar su test za nas. Pogotovo dobar test za kvalifikacije za Olimpijske igre koja nas očekuju u oktobru", najavio je selektor sledećeg rivala.

Srbija će četvrti meč odigrati u nedelju, 11. juna protiv Poljske od 8:40 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve