Nova vest
Odbojka

Ponedeljak, 05.06.2023.

14:37

Odbojkašice kreću od Meksika u borbi za olimpijsku vizu

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine počeće duelom sa selekcijom Meksika.

Izvor: B92

Autor:B92

Odbojkašice kreću od Meksika u borbi za olimpijsku vizu
Foto: Profimedia/Naoki Morita/AFLO SPORT

Odbojkašice Srbije igraće u Grupi A kvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu sa Kinom, Dominikanskom Republikom, Holandijom, Kanadom, Češkom, Meksikom i Ukrajinom.

Utakmice ove grupe igraće se od 16. do 24. septembra u Kini, a grad domaćin tek treba da bude određen.

Srbija će otvoriti turnir utakmicom protiv Meksika 16. septembra, a potom će igrati protiv Ukrajine (17. septembra), Kanade (19. septembra), Češke (20. septembra), Dominikanske Republike (22. septembra), Holandije (23. septembra) i na kraju protiv Kine (24. septembra).

U Grupi B igraće Japan, Brazil, Turska, Belgija, Bugarska, Portoriko, Argentina i Peru, dok Grupu C čine Poljska, Italija, SAD, Nemačka, Tajland, Kolumbija, Koreja i Slovenija.

Direktan plasman na Olimpijske igre obezbedila je Francuska, domaćin Igara, u obe konkurencije.

Po novom sistemu kvalifikacija, 24 najbolje reprezentacije sa rang-liste FIVB podeljene su u tri grupe sa po osam selekcija, a plasman na Olimpijske igre izboriće po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe, odnosno ukupno šest reprezentacija.

Olimpijske igre 2024. godine odigraće se od 26. jula do 11. avgusta u Parizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve