Nova vest
Odbojka

Sreda, 22.03.2023.

17:12

Maja Ognjenović potvrdila povratak: Nikada nisam ni odlazila

Proslavljena srpska odbojkašica Maja Ognjenović potvrdila je da se vraća u nacionalni tim.

Izvor:

Autor:

Maja Ognjenović potvrdila povratak: Nikada nisam ni odlazila
Predrag Milosavljevic/Starsport.rs

Maja Ognjenović za Srbiju nije igrala od Evropskog prvenstva 2021. godine, a nije bila u sastavu tima koji je prošle godine odbranio svetsko zlato.

"Tu sam sve vreme, nisam nigde ni odlazila. Opet isto, mislim da povratak nije prava reč, nastavljam tamo gde sam stala 2021. godine. Uzela sam godinu dana pauze. Kada budem odlučila da završim karijeru, reći ću to jasno i glasno“, rekla je Maja u razgovoru za "Sportklub".

Ovo joj je bio drugi put da je uzela odsustvo iz nacionalnog tima.

"Da, ali sada iz potpuno drugog razloga. Te 2017., bila sam nekako sita svega, jednostavno, tako mi je došlo. Ovoga puta, bilo je dosta porodičnih problema, ali nisam, niti ću želeti ništa više da pričam na tu temu. U svakom slučaju, mislim da su to normalne stvari u ovim godinama“, dodala je Ognjenović.

Tehničar ekipe Đovana Gvidetija će dres reprezentacije obući na završnom turniru Lige nacija, ali i na Evropskom prevenstvu i olimpijskim kvalifikacijama za Igre u Parizu.

Pod zastavom Srbije ima osvojenu svetsku bronzu iz 2006. godine, na šampionatima Evrope ima dva zlata (2011, 2019), dva srebra (2007, 2021) i bronzu (2015).
U kolekciji ima i olimpijsko srebro iz Rio de Žaneira 2016. godine i bronzu sa OI u Tokiju 2021.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve