Nova vest
Odbojka

Subota, 15.10.2022.

19:00

Devojke od zlata – spektakularna Srbija odbranila svetsku krunu!

Odbojkašice Srbije odbranile su titulu prvaka sveta pobedom u finalu Svetskog prvenstva u Holandiji nad Brazilom rezultatom 3:0 (26:24, 25:22, 25:17).

Izvor: SS

Autor: SS

Devojke od zlata – spektakularna Srbija odbranila svetsku krunu!
Foto: B92.net

Izabranice Danijelea Santarelija tako su ponovile uspeh iz Japana od pre četiri godine kada su, predvođene Zoranom Terzićem, takođe se popele na krov planete.

Srbija je bez poraza završila turnir u Poljskoj i Holandiji, a silu je demonstrirala i u velikom finalu gde je u potpunosti nadigrala selekciju Brazila.

Istina je da je u većem delu susreta dosta problematičan bio prijem Srbije, kao i servisi gde smo puno grešili, ali je "iks-faktor" u ovom finalu bio blok!

Sve srpske odbojkašice su zaista izvanredno blokirale, a prednjačila je Jovana Stevanović, koja je uz Tijanu Bošković, bila najbolja igračica susreta.

Svetsku titulu osvojile su: Aleksić, Bjelica, Bošković, Buša, Drča, Jegdić, Lazović, Lozo, Mihajlović, Milenković, Mirković, Popović, Pušić, Stevanović, sa selektorom Santarelijem.

Brazil je bolje otvorio meč i imao blagu prednost, koja je potrajala do nekih 10:10, a onda je Srbija preuzela inicijativu, mada smo u završnici prvog seta ušli u neizvestan finiš.

Srbija je imala dve set-lopte, nije ih iskoristila, ali jeste treću greškom Brazilki za vođstvo i olakšanje kod svih srpskih igračica, ali i nas navijača.

Drugi set je počeo identično kao prvi, s tim da je vođstvo Brazila potrajalo nešto duže. Čak je od 13:13 usledila serija 3:0 i vođstvo Brazila 16:13, te je usledio tajm-aut Danijelea Santarelija.

Od tog momenta, na servis dolazi Jovana Stevanović i kreće serija Srbije od 7:0, kojom se činilo da je rešen drugi set, ali nije bilo tako.

Brazil se vratio do 22:22, pa smo ponovo imali dramu, ali da tako ne bude pobrinule su se srpske odbojkašice, vezale su nova tri poena i povele sa velikih 2:0 u setovima.

Kažu da je "2:0 najopasniji rezultat", ali ne i kada su srpske odbojkašice u pitanju. Dva neizvesna seta samo su dala još veću snagu braniocu titule i Brazil je uskoro bio razbijen u paramparčad.

Srbija je u trećem setu imala 11:7, pa 15:8, onda 17:10 i povratka za Brazil više nije bilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

508 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve