Nova vest
Odbojka

Petak, 19.08.2022.

20:25

Srbija bolja od Irana u testu pred SP

Muška seniorska reprezentacija Srbije zabeležila je pobedu u drugoj utakmici na "Memorijalu Vagnera 2022".

Izvor: SS

Autor: SS

Srbija bolja od Irana u testu pred SP
Foto: OSS

Srbija je u Tauron areni u Krakovu, u okviru 2. kola, nadigrala Iran rezultaatom 3:2, po setovima 25:21, 20:25, 25:20, 24:26 i 15:10.

Srbija je posle izjednačene igre u prvom delu uvodnog seta uspela da napravi rezultatsku razliku, koja joj je omogućila da stigne do prednosti od 1:0.

Ipak, Iran su u drugom setu vratio u utakmicu, pošto je posle još jednog izjednačenog seta uspeo da poravna rezultat.

Nisu izabranci Igora Kolakovića klonuli nakon izjednačenja rivala, već su u trećem setu na vreme zaustavili Iran, koji je bio u naletu, sredinom seta su preokrenuli rezultat u svoju korist i stigli su do novog vođstva.

Velika borba vođena je i u četvrtom setu, u kojem Srbija nije iskoristila meč loptu pri rezultatu 24:23, i Iran je ubrzo odveo meč u taj-brejk.

Senori Srbije su u petom setu bili rešeni da iz ovog meča izađu kao pobednici. Od početka seta su preuzeli inicijativu i poveli su najpre sa 4:2, pa sa 8:6 i 11:8, da bi sa 15:10 stigli do trijumfa na ovoj utakmici.

Seniori Srbije će u subotu, u poslednjem, 3. kolu, od 19.00 časova igrati sa domaćinom turnira, ekipom Poljske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve