Nova vest
Odbojka

Ponedeljak, 11.10.2021.

14:40

"Ako si ti srećan – dobro ćeš da igraš, a ako ti dobro igraš – srećni su i oni"

Nastavljamo sa divnim pričama o izuzetnim ženama u srpskom sportu, u podkastu "Njena pravila sa Ninom".

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: B92.net

Gošća Nine Kolundžije u desetoj epizodi je bivša odbojkašica Sanja Malagurski.

Malagurski je sa Srbijom bila šampionka Evrope 2011, a ima i tri zlata iz Evropske lige i tri bronza sa Svetskog Gran prija.

Tokom klupske karijere igrala je u Italiji, Sloveniji, Rumuniji, Poljskoj, Turskoj ali i dalekom Brazilu.

"Kada me neko pita kako mi je bilo u Brazilu ja kažem kao u bajci. Ja kad sam pitpisala za njihov tim igrale smo (Srbija, prim. aut) Gran pri F6. Ušle smo u lift i za nama ulazi Šejla, njihova tada najbolja igračica. I Šejla nam se ne javlja. Ja pogledam u saigračicu, ne sećam se ko je bio, i kažem ja ću da raskinem ugovor. Sa kim ja igram, kakve su ovo veštice? One važile su u očima svih nas za odbojkašice koje su uobražene, neće nikome da se jave... I meni je to predstavljao pakao. Ja 23 godine, mislim one će da mi naprave pakao od života. Kako ću ja da se nosim s tim", rekla je Malagurski u podkastu "Njena pravila sa Ninom".

Ipak, ispostavilo se da je Brazil bila epizoda iz snova u karijeri Malagurski.

"Kada sam otišla u Brazil i ušla u salu Šejla je bila prva koja mi je prišla i rekla sve što ti treba slobodno mi se javi. Obrati mi se, ja sam tu da ti pomognem. Pričala je italijanski, koji sam ja dobro savladala. Bila sam u šoku, nisam mogla da verujem. I cela ta atmosfera koju su stvorili, nauče te da se smeješ. Posebno na treningu jutarnjem kada dođeš namršten ne može to tako. Ali to je nekako prirodno nametnuto. Hoće da se osećaš dobro, da budeš srećan, da ti ništa ne fali. Jer ako si ti srećan dobro ćeš da igraš, a ako ti dobro igraš srećni su i oni. Vrlo prostor. Tako mogu da kažem da je Brazil bila i zemlja i sezona snova".


Ceo razgovor Nine Kolundžije i Sanje Malagurski možete da pogledate od 20 časova na B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve