Nova vest
Odbojka

Nedelja, 29.08.2021.

19:00

Srbija rutinski do četvrtfinala

Odbojkašice Srbije su sa 3-0 (25:20, 25:19, 25:17) pobedile Mađarsku u osmini finala Evropskog prvenstva.

Izvor: SN

Autor: SN

Srbija rutinski do četvrtfinala
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Izabranice Zorana Terzića su do nokaut faze došle maksimalnim učinkom u grupnoj fazi, a u istom stilu su nastavile i u osmini finala.

Do 5. kola nisu izgubile nijedan set, a večeras su sa ubedjlivih 3-0 bile bolje od Mađarica i u četvrtfinale idu na Francusku koja je ranije u toku dana pobedila Hrvatsku.

Prilično lako je Srbija pobedila Mađarsku, što se i očekivalo jer se radi o favoritu, a zanimljivo je i to da je Mađarska do 20 poena došla jedino u prvom setu.

Srbija je u svakom setu imala veliku prednost u momentu kada dođe do toga da se rešava poslednjih pet poena i tada bi se gotovo uvek opuštale i dozvoljavale Mađaricama da vežu nekoliko poena i da se vrate.

Ipak, izabranice Zorana Terzića nisu imale mnogo problema ni u jednom setu i nismo strepeli za pobedom ni u jednom momentu. Čak u poslednjem setu daju Mađaricama samo 17 poena i na dominantan način stižu do duela sa Francuskom.

Srbija će protiv Francuske igrati u sredu, 1. septembra.

Sva dešavanja pratićemo iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve