"Da vratimo Zvezdu na šampionski put"

Novi generalni direktor OK Crvena zvezda Nikola Rosić rekao je da je prvi cilj ekonomski oporavak, a zatim i stvaranje novih igrača i povratak na pravi put.

MTIzvor: B92, Beta
Podeli
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Na predlog Upravnog odbora odbojkaškog kluba Crvena zvezda, nekadašnji reprezentativac Nikola Rosić jednoglasno je izabran za novog generalnog direktora.

"Moja vizija što se tiče sporta i posla generalno, uvek je šampionska. Voleo bih da naš projekat traje i da Zvezdu vratimo na šampionski put. Prvi cilj je da klub ozdravimo ekonomski, postanemo stabilni, da prebrodimo finansijske probleme i da svaki zaposleni, svaki igrač, svako ko predstavlja Crvenu zvezdu shvati veličinu i težinu grba", rekao je Rosić za klupski sajt.

On je naveo da je potrebno kreirati pobednički mentalitet i šampionske ambicije, kako bi se vratio imidž Zvezdi i dodao da obavezuje velika tradicija kluba. On je zahvalio nadležnima na znatnim finansijskim sredstvima koje je klub dobio.

"Smatram da kroz godinu, dve, Zvezda može i mora da se bori za titule i osvaja titule. Mislim da uz dobar sistem rada, uz jaku omladinsku školu i sve što Beograd može da ponudi u tom uzrastu, kada je na zdravim nogama Zvezda postati ozbiljan konkurent. Oba naša kluba"
, ocenio je.

Rosić je dodao da će se svom snagom posvetiti omladinskoj školi, pošto je to baza i pokretak svakog vrhunskog kluba.

"Želimo da napravimo fabriku igrača, što je Crvena zvezda i bila. U osvajanju evropske titule ženske reprezentacije 2019. godine učestvovalo je sedam devojaka koje su bile deo Zvezdinog sistema. Zvezda je mnogo dala odbojci, stvorila je veliki broj reprezentativaca i pravo je vreme da počnemo da stvaramo nove asove", rekao je on.

Nekadašnji odbojkaš Partizana i Budvanske rivijere rekao je da želi da se "Zvezda vrati na mesto koje joj pripada" i da bude primer u mladjim kategorijama.

"Mislim da je jaka Zvezda potrebna svima. Jaka Zvezda koja stvara nove reprezentativce, asove. Za to su potrebni vreme, energija i organizacija, to je proces. Ali, ja imam plan u koji verujem, ljude oko sebe u koje verujem. U Upravnom odboru je grupa jako uspešnih ljudi, uspešnih privrednika. Moji prijatelji i poslovni partneri bez kojih ovaj projekat ne bi mogao da funkcioniše. Povezuju nas i velika želja da sa Zvezdom napravimo uspeh", naveo je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.