Nova vest
Odbojka

Ponedeljak, 17.08.2020.

13:06

Za srpske šampione po dva kruga kvalifikacija do grupne faze

U CEV Ligi šampiona 2021. igraće ukupno 65 ekipa, 29 u ženskoj i 36 u muškoj konkurenciji.

Izvor:

Autor:

Za srpske šampione po dva kruga kvalifikacija do grupne faze
Photo by Alexandre Schneider/Getty Images

Ukupno će u Evropskim kupovima CEV nastupiti 164 tima, saopštila je Evropska odbojkaška konfederacija.

U ženskoj konkurenciji, plasman u grupnu fazu do sada je izborilo 17 ekipa, dok će se za preostala tri mesta, kroz dva kola kvalifikacija boriti 12 timova, među njima i TENT iz Obrenovca, prvak Srbije.

Žrebom će biti određeno 6 parova prvog kola, a pobednici dvomeča (kod kuće i u gostima) izboriće plasman u drugo kolo, gde će biti određena 3 para, a pobednici tih duela izboriće plasman u grupnu fazu Lige šampiona 2021.

Potencijalni rivali Obrenovčankama su Skandići iz Italije, Dinamo Moskva iz Rusije, LKS Lođ iz Poljske, Štutgart iz Nemačke, Minčanka Minsk iz Belorusije, Vašaš Budimpešta iz Mađarske, Kalcit Kamnik iz Slovenije, Hapoel Kfar Saba iz Izraela, Prometej Kamjanske i Himik Južnji iz Ukrajine i Mladost Zagreb iz Hrvatske.

U konkurenciji odbojkaša plasman u grupnu fazu Lige šampiona 2021. izborilo je 18 timova, a isto toliko (18) će igrati u kvalifikacijama, među njima i Vojvodina NS seme iz Novog Sada, prvak Srbije.

U prvoj rundi kvalfikacija biće formirano 6 grupa sa po 3 tima, a pobednici turnira će izboriti plasman u drugu rundu. U odlučujućoj, drugoj fazi, 6 ekipa će biti podeljeno u dve grupe sa po 3 tima, a pobednici će igrati u grupnoj fazi Lige šampiona 2021.

Pored Vojvodine NS seme iz Novog Sada u kvalifikacijama će igrati Trentino iz Italije, Dinamo Moskva iz Rusije, Jastržebski iz Poljske, Mazeik iz Belgije, Sastamala iz Finske, Dinamo Apeldorn iz Holandije, Burgas iz Bugarske, Zadruga AICH/DOB iz Austrije, Strojitelj Minsk i Šahtjor Soligorsk iz Belorusije, Arkada Galaci iz Rumunije, Amrisvil iz Švajcarske, Kaštela i Mladost Zagreb iz Hrvatske, Kapošvar iz Mađarske, Šijakut iz Albanije i Polonija London iz Engleske.

Žreb za sva tri Evropska kupa 2021. održaće se u Evropskom radiodifuznom centru (BCE) u Luksemburgu u petak, 21. avgusta od 13.00 časova, uz direktne prenose na FB i YouTube stranicama CEV.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve