Nova vest
Odbojka

Petak, 03.07.2020.

17:45

Saopštenje OSS-a: Neistinite i zlonamerne tvrdnje predsednika Vizure

Odbojkaški savez Srbije obratio se saopštenjem povodom izjave predsednika OK Vizura Zorana Radojičića za TV B92.

Izvor: PT

Autor: PT

Saopštenje OSS-a: Neistinite i zlonamerne tvrdnje predsednika Vizure
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Radojičić je veoma nezadovoljan rukovođenjem OSS-a, misli da nije dobro da neki klubovi budu favorizovani, a da prema nekima ima maćehinski odnos.

U saopštenju OSS demantuje i navodi:

"Neistinite i zlonamerne su tvrdnje predsednika Vizure da mu je uskraćen novčani iznos osvojen u Ligi šampiona. U Odbojkaškom savezu Srbije postoji dokumentacija koja je prezentovana predsedniku Vizure, po kojoj je dobio sav preostali novčani iznos posle odbijanja svote za kotizaciju, licenciranje, takse i osiguranje, koje je Evropskoj odbojkaškoj konfederaciji platio OSS na početku takmičenja. CEV komunicira isključivo sa nacionalnim federacijama, pa je to uobičajen način plaćanja obaveza, odnosno nagrada.

U Superligi 2019/2020. u obe konkurencije odigrana su ukupno 23 kola, 18 kola u regularnom delu takmičenja, kao i još 5 kola u mini ligi za prvaka. Drsko i bezobrazno je izjavljivati da je do kraja lige ostalo da se odigra još 18 kola, kada je prvenstvo prekinuto 5 kola pre kraja mini lige za prvaka. Proglašeni prvaci u obe konkurencije su tokom većeg dela takmičenja bili na prvom mestu na tabeli, a odluka IO OSS je doneta nakon konsultacija sa klubovima, pri čemu je OK Vizura podržala predlog o završetku takmičenja.

U Evropi su takmičenja u dvoranskim sportovima prekinuta i nisu nastavljena, osim u Španiji i Nemačkoj i to u košarci, tako da je i to još jedna u nizu neistinitih tvdrnji predsednika OK Vizura.

Zbog dugogodišnje prakse Svetske odbojkaške federacije, FIVB, i Evropske odbojkaške konfederacije, CEV, da se tokom godine igra više međunarodnih takmičenja, igračice i igrači svih uzrasta rastu kroz reprezentativne nastupe, pa se ne retko dešava da odigraju više utakmica i imaju više treninga u reprezentativnim selekcijama, nego u klubovima.

Istine radi, prilikom prelaska Tijane Bošković iz OSBIH u OSS, novčanu naknadu Svetskoj odbojkaškoj federaciji je platio OSS, a ne OK Vizura.

Kalendar takmičenja OSS uslovljen je kalendarima FIVB i CEV, pa zbog toga postoje okviri kada lige moraju da počnu i kada da se završe, što bi neko ko je 20 godina predsednik odbojkaškog kluba morao da zna.

Odakle mišljenje da OSS vode najgori ljudi, ako se zna da je Zoran Gajić, olimpijski šampion, svetski vicešampion i evropski prvak sa našom reprezentacijom, a uz to i svetski klupski šampion, da su ženska i muška seniorska reprezentacija Srbije aktuelni prvaci Evrope, seniorke uz to i svetske šampionke i olimpijske vicešampionke. Kako je moguće da se sa najgorim ljudima i takvom organizacijom stiže do takvih rezultata?

Banka Poštanska štedionica je generalni sponzor Odbojkaškog saveza Srbije, a ti najgori rukovodioci Saveza su se odrekli dela sponzorstva i preusmerili ga ka klubovima, koji su oslobođeni plaćanja sudijskih troškova, postavljanja Gerflora, a uz to dobijaju na poklon i odbojkaške lopte. OK Vizura je od OSS dobila na poklon podlogu Gerflor, na kojoj je predsednik Vizure sedeo kada je iznosio netačne informacije.

Na kraju, prvi put u istoriji odbojke, OSS je obezbedio učešće srpskih klubova u Evropskim takmičenjima, uz sve pokrivene troškove. Kompletnu ponuđenu pomoć države OSS je usmerio ka srpskim klubovima, učesnicima Evrokupova.

Ako je i od najgorih rukovodilaca Saveza, mnogo je!", piše u saopštenju OSS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve