Nova vest
Odbojka

Petak, 31.01.2020.

13:25

Odbojkaši Srbije Ligu nacija kreću iz Krakova, Kraljevo domaćin u junu

Svetska odbojkaška federacija (FIVB) saopštila je gradove domaćine ovogodišnjeg izdanja Lige nacija.

Izvor: MS

Autor: MS

Odbojkaši Srbije Ligu nacija kreću iz Krakova, Kraljevo domaćin u junu
Foto: CEV

Odbojkaši Srbije, aktuelni prvaci Evrope, igraće u Kraljevu, Krakovu, Braziliji, San Huanu i Kalgariju u takmičenju koje se održava od od 22. maja do 5. jula.

Mečevi odbojkaša igraće se od petka do nedelje.

Srbija će u okviru prvog vikenda (od 22. do 24. maja) igrati u 3. grupi u "Tauron Areni" u Krakovu sa domaćinom Poljskom, Italijom i Slovenijom.

Drugi vikend će se odigrati od 29. do 31. maja, a Srbija će igrati u 7. grupi u dvorani "Nilson Nelson" u Braziliji kada će rivali Srbije biti domaća selekcija, Francuska i Japan.

Reprezentacija Srbije će potom od od 5. do 7. juna u "Hali sportova" u Kraljevu biti domaćin SAD, Iranu i Nemačkoj u okviru 10. grupe trećeg vikenda.

Tokom četvrtog vikenda (12 – 14. jun), Srbija će igrati u 14. grupi u dvorani "Aldo Kantoni" u San Huanu, u Argentini, sa domaćinom, Rusijom i Bugarskom.

Peti vikend je na programu od 19. do 21. juna, a Srbija će igrati u 17. grupi u "Vinsport Areni" u Kalgariju, u Kanadi, sa domaćinom, Australijom i Kinom.

Finalni turnir trećeg izdanja Lige nacija u konkurenciji odbojkaša odigrati od 1. do 5. jula u Torinu.

Pored Italije, plasman na Finalni turnir će izboriti pet najuspešnijih selekcija sa ukupne tabele posle 15 odigranih utakmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve