Kovač: Bugari nisu bolji od nas; Kovačević: Imali smo najveći pritisak

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Slobodan Kovač rekao je da je na njegovim igračima bio veliki pritisak i da nisu uspeli dovoljno da se oporave.

LNIzvor: B92
Podeli
Foto: CEV
Foto: CEV

Odbojkaši Srbije su porazom od Bugarske u trećoj utakmici turnira u Berlinu izgubili maltene svaku šansu za plasman na Olimpijske igre, koje se održava u Tokiju.

"Mislim da je bio veliki pritisak na nama zbog važnosti meča, ali i da su igrači bili stegnuti jer nisu bili 100 odsto spremni. Svako od nas hoće pobedu, ovo je bilo mnogo važno za sve nas, ali sve što je urađeno u ovih pet dana nije bilo dovoljno da pokažemo našu najbolju igru i napravimo nešto više", rekao je Kovač.

Selektor je dodao i da ostaje veliki žal, ali da stručni štab nije imao rešenje za oporavak svih igrača u ; potpunosti.

"Naravno da žalimo, svaka čast Bugarima, ali u ovom momentu oni nisu bolji od nas, već su samo zdraviji. Znamo šta se dešavalo, probali smo sve da odradimo. Po mom mišljenju, ne bi bilo normalno da na ovo takmičenje povedem sedam ili osam novih igrača kada su ispred mene evropski prvaci. Probali smo da to uradimo sa našim najboljim igračima, sve smo uradili, trudili smo se da budemo spremni. Jednu utakmicu smo bili, osećalo se da smo nešto mogli da uradimo, ali ne mogu da vam opišem koliko je sada teško. Neke stvari ne možemo da promenimo", kazao je Kovač.

Srpski reprezentativac Uroš Kovačević rekao je da mu je mnogo teško, ali i da selekcija Bugarske nije bolji tim od Srbije.

"Sve ekipe su imale veliki pritisak, ali mi kao evropski šampioni smo imali najveći. Očigledno je da mi nismo u najboljoj formi, a ovaj turnir je zasnovan na trenutnoj formi ekipa i velikoj sreći. Mi se nismo pripremali kako treba, mnogo nas je bilo povređeno. Ovo je tužan trenutak za nas jer smo mnogo kvalitetniji tim od reprezentacije Bugarske. Baš mi je teško, ne mogu da pričam, ne bih da ulazim u analaizu",
kazao je Kovačević.

Kapiten nacionalnog tima Nemanja Petrić kazao je da je, i pored neuspeha, reprezentacija dala sve od sebe.

"Na našu žalost i žalost svih navijača nismo uspeli. Treba pružiti ruku Bugarima, koji su danas bili bolji u gotovo svim elementima, pre svega u servisu i prijemu. Kada jedna ekipa ; servira kao što su oni danas, teško je igrati. Sigurno je da smo mogli nešto bolje da uradimo, ali sam siguran i da smo dali trenutan maksimum. Nažalost, u ovom terenutku je ovo naš maksimum, ostaje velika žal, mnogo smo želeli", rekao je Petrić.

On je kazao i da reprezentacija sada mora krenuti dalje.

"Nismo ništa lagali, iz srca smo govorili da želimo da idemo na Olimpijske igre i da verujemo da ćemo se plasirati, nama je sigurno najteže. To je sport, posle Evropskog prvenstva koje smo osvojili već sutradan smo morali da se borimo za druge pobede, tako i sada moramo da idemo dalje", rekao je Petrić.

Marko Podrščanin rekao je da je izostanak s Olimpijskih igara veliki neuspeh za Srbiju.

"Nismo imali ni hrabrosti ni sreće u odlučujućim momentima. Što se tiče naše igre, mislim da nije bilo toliko loše, ali oni su odigrali fenomenalnu utakmicu. Opet je ovo neuspeh, zemlja odbojke ponovo neće imati svog predstavnika na Olimpijskim igrama. Ali, takav je sistem, Bože moj, mi kao evropski prvaci nismo uspeli da se plasiramo na Olimpijske igre",
rekao je Podraščanin.