Nova vest
Odbojka

Subota, 28.09.2019.

17:10

Kovač: Energija je pozitivna, pripremamo taktiku za Sloveniju

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Slobodan Kovač rekao je da se u ekipi oseća pozitivna energija posle plasmana u finale Evropskog prvenstva.

Izvor: SN

Autor: SN

Kovač: Energija je pozitivna, pripremamo taktiku za Sloveniju
EPA/Tytus Zmijewski POLAND OUT

Slobodan Kovač poziva na oprez i ističe da je "najvažniji korak" pred ekipom Srbije.

"Pozitivan sam, energija je pozitivna u ekipi. Bilo je teško zaspati zbog adrenalina i emocija koje su proživljene sinoć. Sada nas čeka taj najvažniji korak", rekao je Kovač.

Odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je u Parizu sa 3:2 u setovima pobedila Francusku. Ekipu Slobodana Kovača u nedelju od 17.30 očekuje finalni meč protiv Slovenije.

"Trudićemo se... Pripremamo se što je bolje. Statističar Milan Simojlović, koji u Rusiji nije bio sa nama zbog obaveza je sinoć pre meča sa Francuskom poslao kompletnu statisku Slovenije... To je pokazatelj da je i pre meča verovao u nas. Sada je na nama da snimimo protivnika kako bi trebalo i da napravimo dobru taktiku za taj meč da bismo mogli da ostvarimo željeni rezultat", rekao je Kovač uz osmeh.

Primač selekcije Srbije Uroš Kovačević rekao je da je za njim neprospavana noć, pre svega zbog adrenalina, kao i da u meču protiv Slovenije svako od igrača treba da pruži svoj maksimum.

"Koliko god smo mi želeli tu pobedu nad Francuskom, kada se to stvarno desilo kao da je bilo malo nerealno. Posle meča smo mi igrači sedeli i pričali. Neki su mogli da spavaju odmah, ali ja nisam. Slovenija je kvalitetna ekipa, a mi moramo da uđemu u meč kao protiv Francuske. Oni zaslužuju respekt, jer su pobedili šampione Svetske lige i šampione sveta. Nadamo se najboljem", rekao je Kovačević.

Korektor Srbije Aleksandar Atanasijević kazao je da je najbitnije da ekipa ne upadne u euforiju usled plasmana u finale.

"Kvalitetna smo ekipa, ali i oni su. Imamo dobrog rivala, ali imamo šanse, ravnopravni smo. Bitno je da budemo koncentrisani na našu igru"
, rekao je Atanasijević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve