Nova vest
Odbojka

Petak, 27.09.2019.

20:33

Srbija ide u finale Evropskog prvenstva!

U "paklu" pariske dvorane "Bersi" odbojkaši Srbije su savladali Francusku sa 3:2 (23:25, 25:23, 25:21, 17:25, 15:7) u setovima u polufinalu Evropskog prvenstva.

Izvor: SN

Autor: SN

Srbija ide u finale Evropskog prvenstva!
Foto: CEV

U prvom polufinalu, reprezentativci Slovenije pobedili su Poljsku rezultatom 3:1 i plasirali se u finale gde će odmeriti snage sa selekcijom Srbije.

Prvi set je protekao u znaku dominacije domaćeg tima. Igrali su sa velikom energijom koju su dobijali od mnogobrojne publike u Parizu i koristili svaku grešku srpskih reprezentativaca.

Servis grešaka je bilo na obe strane, ali su napadi Francuske nekako bili opasniji od napada Srbije, pa su tako sasvim zasluženo imali tri poena prednosti tokom čitavog prvog seta.

Znaci povratka su se mogli videti kada su Francuzi imali 22:18, pa je usledila serija od tri vezana poena Srbije za 22:21 i to buđenje je dalo znak da Francuska mora da pozove tajm aut.

Preko Bojea su stekli dve set lopte, prvu je Srbija odbranila, ali drugu nije uspela i prvi set je pripao domaćem timu rezultatom 25:23.

Silovit start Srbije u drugom setu značio je samo jedno – osvajanje istog. Tokom čitavog drugog seta, Srbija je imala veliku prednost. Najveća je bila od 8 poena, kada je na semaforu pisalo 19:11 i onda je Loran Tili morao da zatraži tajm aut.

Povratak Francuza je usledio, naravno, ali je Srbija uspevala da odvrati njihove napade. Sjajna predstava Atanasijevića, Kovačevića, pa i Podraščanina pokazala je da Srbija može da se nadigrava.

Kakva drama je samo viđena u trećem setu! Prvo su Francuzi uspeli da se odlepe,

Kada je drugi as zabeležio Srećko Lisinac, pisalo je 23:18 u korist Srbije, ali su serijom i podrškom publike Francuzi uspeli da se vrate u meč, da bi posle greške Linela rezultatom 25:23 osvojili treći set.

U četvrtom setu, videli smo nešto slabiju igru reprezentacije Srbije. Iako je Srbija počela dobro, usledio je blagi pad koji su Francuzi iskoristili kako bi napravili nešto osetniju razliku.

Kada su "osetili krv" išli su maksimalno motivisano do samog kraja i dozvolili selekciji Srbije svega 17 poena u četvrtom setu. To je samo značilo da su izabranici Slobodana Kovača ono najbolje ostavili za kraj.

Serijom 5:0 počeo je, odlučujući, peti set. Francuska je preko Engapea postigla još koji poen, ali su Kovačević, Atanasijević, Lisinac i drugovi tempirali blokove maestralno, takođe je servis funkcionisao savršeno, da bi se pri rezultatu 12:6 u korist Srbije osetio strah kod Francuza.

Ni 15.000 domaćih navijača u hali "Bersi" nije stvorilo dovoljno energije Francuskoj da se odupre Srbiji, koja je posle dvoipočasovne borbe sa 3:2 u setovima uspela da odnese trijumf i zakaže finale Evropskog prvenstva sa Slovenijom.

Finalna utakmica između Srbije i Slovenije zakazana je za nedelju od 17 časova i 30 minuta.

Utakmicu između Srbije i Francuske mogli ste da pratite UŽIVO na našem LIVE BLOGU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

669 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve