Nova vest
Odbojka

Sreda, 25.09.2019.

10:43

"Verovatno naš najgori meč na prvenstvu"

Odbojkaš Srbije Aleksandar Atanasijević govorio je o utiscima posle plasman u polufinale Evropskog prvenstva.

Izvor: LN

Autor: LN

EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Srbije je pobedila Ukrajinu rezultatom 3-2 i plasirala se u završnicu Evrovoleja.

Atanasijević je pohvalio Ukrajince, ali kritikovao sebe i saigrače.

"Šta je ovo bilo? Zaista neverovatna utakmica. Ukrajinci su igrali dobro, međutim mi smo im dozvolili to našim preteranim greškama. Najvažnije je da je naše iskustvo presudilo da peti set dobijemo relativno lagano. U polufinalu smo, zaboravljamo sve što je bilo i sada nam treba naša najbolja partija. Imamo srce, nadam se da ćemo moći da pružimo najbolje kada je najpotrebnije", istakao je Atanasijević.

On je pričao o trofeju šampiona Evrope, koji se posle utakmice nalazio samo fizički blizu našeg korektora.

"Sada je jako blizu, kada stoji blizu mene. Međutim, jako je daleko. Ne možemo da se nadamo ulasku u finale jer moramo svi da igramo barem 30-40 odsto bolje. Eto, sada znamo šta nam je činiti, odigrali smo možda i najgori meč na prvenstvu. Međutim, sigurno je da ćemo biti bolji i nadam se da ćemo pokazati da smo pravi igrači".

Atanasijević je pohvalio atmosferu u Antverpenu, odakle se sada "orlovi" sele u Pariz gde 27. septembra od 20.45 igraju protiv Francuske.

"Prelepo je bilo igrati ovde, žao mi je što napuštamo ovu halu. Dosta Srba, neverovatna podrška... Kao da smo igrali kod kuće. Nadam se da će u Parizu biti i naši ljudi, bez obzira što igramo pred 10, 15 hiljada Francuza", zaključio je Atanasijević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve