Nova vest
Odbojka

Nedelja, 22.09.2019.

09:45

Srbija posle četiri godine poražena od Rusije

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije je doživela treći poraz na Svetskom kupu u Japanu.

Izvor: SV

Autor: SV

Srbija posle četiri godine poražena od Rusije
Foto: FIVB

Podmlađena selekcija koju predvodi trener Aleksandar Vladisavljev je izgubila od Rusije sa 3:1 (16:25, 25:20, 23:25, 15:25) u šestom kolu takmičenja.

To je bio prvi poraz reprezentacije Srbije od Ruskinja posle četiri godine i polufinala na Evropskom prvenstvu održanom 2015. godine.

Srbija se nalazi na petom mestu tabele sa po tri pobede i poraza, dok je Rusija sada na trećem mestu, sa jednim neuspehom iz šest odigranih mečeva.

Najefikasnija u srpskoj selekciji je bila Bianka Buša sa 19 poena, Mina Popović i Ana Bjelica su upisale po 14, a Jelena Blagojević je dodala 13.

U ekipi Rusije je fantastičan nastup zabeležila Natalija Gončarova (21 poen), Ksenija Parubec je imala 18, a Irina Koroljeva 17 poena.

Ruski tim je od početka meča nametnuo svoj ritam i mao prednost tokom celog prvog seta koji je okončao sa čak devet poena prednosti.

Reprezentativke Srbije su pronašle ritam u drugom setu, samo u dva navrata su dozvolile izjednačenje rezultata, a imale su i sedam poena viška pri rezultatu 20:13.

Meč je prelomljen u trećem setu, pošto srpska ekipa nije uspela da sačuva veliku prednost stečenu u prvom delu.

Srbija je imala šest poena viška pri rezultatu 10:4, ali su Ruskinje uspele najpre da izjednače na 16:16, a i da potom steknu prednost koju nisu ispuštale do kraja.

Srbija je imala šansu da se vrati u set pri rezultatu 23:23, ali su naredna dva poena praktično poklonjena protivnicama koje su povele sa 2:1.

Od tog momenta nije bilo povratka u meč za Srbiju, pošto je Rusija u četvrtom setu prikazala igru sličnu onoj viđenoj u prvom i bez većih poteškoća je uspela da završi meč rezultatom 3-1.

Tok meča ste mogli da pratite na našem sajtu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve