Nova vest
Odbojka

Četvrtak, 19.09.2019.

20:25

Srbija lako sa Austrijom za 5/5 na Evropskom prvenstvu

Odbojkaši Srbije ostvarili su pobedi u poslednjem meču grupne faze Evropskog prvenstva protiv Austrije sa 3-0 u setovima.

Izvor: LN

Autor: LN

Srbija lako sa Austrijom za 5/5 na Evropskom prvenstvu
Foto: CEV

Srbija je ostala maksimalna posle grupne faze ostvarivši svih pet pobeda, ovoga puta sa 25:16, 25:22, 25:20.

"Orlovi" su obezbedili sebi lak put do četvrtfinala EP, pošto su prošli u osminu finala sa prvog mesta, gde će ih sačekati poslednjeplasirana u svojoj grupi Češka.

Selektor Kovač nije hteo ništa da prepusti slučaju u prvom setu i na teren je ubacio veoma jaku postavu. Austrijanci su davali sve od sebe, ali adekvatnog odgovora nije bilo.

Tek u drugom setu, kada je Kovač rešio da odmori neke startere, Austrijanci su pružili otpor. Poveli su čak i sa +4, ali njihova radost nije dugo trajala.

Srbija je napravila seriju i sredinom drugog seta povela, a na kraju "slomila" protivnika u završnici.

Treći set imao je sličan scenario kao prethodni. Austrijanci su poveli sa 13:11, ali je usledila serija Srbije od 3:0, a nešto kasnije i rutinska završnica.

Meč Srbije i Češke na programu je 21. septembra u Antverpenu, a pobednik tog duela igraće sa boljim iz okršaja Belgije i Ukrajine u četvrtfinalu.

Uživo prenos utakmice mogli ste da ispratite uz naš LIVE BLOG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve