Kovač: Protiv Belgije moramo da pokažemo najbolje lice

Selektor srpskih odbojkaša Slobodan Kovač rekao je da je utakmica poput one sa Španijom bila potrebna njegovoj ekipi i istakao da uvek dobro kada se pobedi.

SNIzvor: B92
Podeli
Foto: CEV
Foto: CEV

"Teška utakmica, koja nam je bila potrebna. Dobro je to što protivnika ostavljamo na 19-20 poena i kada ne igramo sjajnu odbojku. Vidimo, ipak, da postoji veliki mogućnost za napredak", rekao je Kovač u Antverpenu.

Srbija je u ponedeljak uveče ostvarila i treću pobedu na Evropskom prvenstvu, pošto je sa 3:1 u setovima bila bolja od Španije.

"Španci nisu imali šta da izgube i probali su sve. Uživali su, bez ikakvog opterećenja i to nam je predstavljalo veliki problem. Bili smo i neorganizovani",
kazao je Kovač.

Po njegovim rečima, svaka utakmica je važna kako bi protivnik u osmini finala bio što slabiji.

"Ima mnogo utakmica, učestvuju 24 reprezentacije. Što više vreme odmiče, ako određeni igrač nije igrao, predstavlja problem da ti u datom trenutku pruži nešto više. Odmorili smo neke igrače, drugima pružili šansu. Možda zbog toga igrači ne shvate protivnika ozbiljno kako bi trebalo", naveo je selektor.

Reprezentativac Srbije Aleksandar Atanasijević je rekao da će naredne utakmica protiv domaćina Belgije odlučivati o prvom mestu.

"Najvažnije je da smo uzeli tri boda. Sada imamo vremena da se odmorimo i dobro spremimo za sledeću utakmicu, koja će biti najvažnija. Shvatili smo koje su nam slabosti, treba da radimo na njima",
rekao je Atanasijević.

Marko Podraščanin je kazao da Srbija treba da izvuče pouke.

"Trebalo je agresivnije da uđemo u utakmicu i pokažemo ko je glavni. Pobedili smo, što je dobro, zadovoljan sam, održavamo tempo. Treba da izvučemo lekciju iz utakmice sa Španijom", kazao je Podraščanin.

Srpski odbojkaši će narednu utakmicu igrati sutra protiv Belgije, a potom će dan kasnije duelom sa Austrijom završiti prvu fazu.

Srbija je obezbedila četvfinale i nastavak takmičenja na EP, a u sredu od 20.30 igra protiv Belgije za prvo mesto u grupi B.

"Poznajemo se dobro sa Belgijancima. Želimo da se spremimo za taj meč, a posle ćemo sa Austrijom ponovo kombinovati. Dvorana će verovatno biti puna, biće to dobar ispit i ozbiljna utakmica u kojoj moramo da pokažemo svoje najbolje lice“, zaključio je Kovač.