Nova vest
Odbojka

Petak, 13.09.2019.

09:44

Kovač: Moramo da verujemo u sebe

Odbojkaška reprezentacija Srbije od 15 sati protiv Nemačke počinje nastup na Evropskom prvenstvu.

Izvor: B92

Autor:B92

Kovač: Moramo da verujemo u sebe
EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Šampionat se održava u Belgiji, Francuskoj, Holandiji i Sloveniji, a srpski tim igra u B grupi, prvo u Briselu, apotom u Antverpenu.

Selektor Slobodan Kovač rekao je da njegov tim od početka mora da pokaže svoje kvalitete, jer na samom startu igraju sa najjačom ekipom u svojoj grupi B.

"Ne možemo da uđemo polako u EP, već u prvoj utakmici moramo da pokažemo sav svoj kvalitet i da pokušamo da ostvarimo što bolji rezultat. Biće teško, ali dolazimo spremni i odlučni da napravimo dobar rezultat. Da li će to biti slučaj, videćemo na terenu. Respektujemo svakoga, ali prvo moramo da verujemo u sebe", rekao je Kovač u izjavi za Odbojkaški savez Srbije.

Primač Nemanja Petrić istakao je da njegove saigrače i njega očekuje teško prvenstvo.

"Nemačka je dugogodišnji rival kojeg se sećamo iz ne baš lepih uspomene sa prošlog EP iz polufinala. Ozbiljan tim, koji godinama pokazuje da igra na visokom nivou, pogotovo na velikim takičenjima. Imaju kvalitetne igrače, a i kao tim imaju dobar sastav. Moramo da budemo spremni da odigramo maksimalno od starta do kraja", rekao je Petrić.

Izabranici selektora Slobodana Kovača brane bronzanu medalju, a posle duela sa Nemcima očekuju ih mečevi protiv Slovačke, Španije, Belgije i Austrije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve