Nova vest
Odbojka

Utorak, 12.02.2019.

19:35

Vanja Grbić održao javni čas odbojke u Pirotu

Proslavljeni odbojkaš Vladimir Vanja Grbić održao je javni trening sa svim selekcijama ženskog odbojkaškog kluba Pirot.

Izvor: B92

Autor:B92

Vanja Grbić održao javni čas odbojke u Pirotu
Foto: Starsport

Grbićevom treningu su prisustvovali i drugi pirotski sportisti i članice Odbojkaškog kluba iz Knjaževca.

"Rad sa decom za mene je posebna inspiracija i posebno zadovoljstvo. Osećate da stvarate nešto što se zove njihova budućnost", rekao je Grbić novinarima.

Grbić u Pirotu boravi zbog promocije odbojke i svog odbojkaškog kampa.

"Meni je ovo prilika da vidim kako deca reaguju, kako i na koji način se organizuje trening i da sa njima razgovaram. Ujedno da im možda dam neki savet i da im pokažem originalan način na koji radim sa decom. Do sada je kroz kamp prošlo preko 1.200 dece iz preko 30 zemalja koji je priznat od Svetske odbojkaške federacija kao vrlo inovativan rad sa decom. Akcenat nije na samo sportu, već na zdravlju u dečjoj igri", rekao je on.

Grbić je posle završene sportske karijere završio Fakultet sporta i fizičke kulture na kome uskoro treba da doktorira.

"Na tom fakultetu predajem budućim profesorima i trudim se da im prenesem ono što je suštinski misija rada sa decom. Važna je stimulacija dece da rade na pravi način i da se ostvare ne samo u sportu negu u segmentima života koji ih interesuju. Ništa nije lako u životu. Da bi neko došao na vrh, potreban je splet okolnosti, rada i mnogo sreće. Da bi neko ostao na vrhu mora konstantno da pobeđuje sebe. Za mene je pravi sportista i šampion onaj koji i van terena nastavlja da inspiriše i ponaša se po kanonima života i da bude uzor svima ostalima", rekao je Grbić.

On je dodao da je odbojka jedan od sportova s loptom koji se dugo uči.

"Jako je težak i nije kao drugi sportovi. Odbojka nije posao i ne bi trebalo da se razmišlja o medaljama i novcu. Odbojka je igra. Apelujem na trenere da ne teraju decu i da ne pravdaju novac od roditelja, medalje i rezultate. Tako se njihova sportska energija ubija. To govorim kao sportista i kao pedagog. Nama deca ne trebaju do 14 godine, ona nama trebaju za život", rekao je Grbić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve