Nova vest
Odbojka

Sreda, 14.11.2018.

15:00

Zatrić: Evropa nije prioritet, ali idemo na pobedu

Trener odbojkaša Novog Pazara Hamza Zatrić rekao je večeras da međunarodna takmičenja ove sezone nisu prioritetna za njegovu ekipu.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Zatrić: Evropa nije prioritet, ali idemo na pobedu
Getty images

Zato će u revanšu prvog kola Kupa Evropske odbojkaške konfederecije (CEV) protiv Jedinstva iz Bijelog Polja šansu dobiti igrači sa manjom minutažom.

"Tek smo se kompletirali, sledi nam važan period u kojem treba da konsolidujemo formu i nastavimo borbu za preostala dva domaća trofeja. Imali smo povređenih igrača, neki su nam se kasno priključili, pa će šansu ponovo dobiti rezervisti. Nadam se, ipak, da ćemo prekinuti seriju poraza", rekao je novinarima Zatrić.

Utakmica u Novom Pazaru zakazana je za sredu od 18 časova.

"Znamo se dobro zbog međusobnih utakmica tokom priprema, a prošle sezone igrao sam protiv Jedinstva u dresu Budvanske rivijere. Očekujem da budemo bolji nego u prvom duelu. Priželjkujem veliku pomoć s tribina jer će šansu dobiti odbojkaši ponikli u ovdašnjoj školi", naveo je primač Pazara Samed Prušević.

Crnogorski prvak dobio je prvi meč u Bijelom Polju sa 3:1 u setovima, pa mu dva seta u revanšu obezbeđuju plasman u šesnaestinu finala Kupa CEV.

Pobeda domaćina od 3:0 ili 3:1 uvela bi sutrašnju utakmicu u "zlatni set".

"Atmosfera u dvorani Pendik je najvatrenija u regionu, tu su padali veliki klubovi. Imamo prednost, pa ćemo pokušati da osvajanjem dva seta nastavimo takmičenje u Kupu CEV ili da to pravo izborimo posle 'zlatnog seta'. Očekujem utakmicu kvalitetniju od prve", kazao je trener Jedinstva Darko Prebiračević.

Bolji iz dvomeča u narednoj fazi Kupa CEV odmeriće snage sa ruskim Kuzbasom iz Kemerova.

"Još nismo na željenom nivou, ali to je normalno jer je naš šampionski sastav doživeo velike promene. Ovaj meč nam mnogo znači. O Kuzbasu još ne razmišljamo. Bez obzira s kojim timom zaigra Pazar, biće to težak duel za nas. Mislim da će publika uživati", rekao je kapiten Jedinstva Vladan Rudić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve