Nova vest
Odbojka

Petak, 09.11.2018.

11:15

Stefana Veljković i Tijana Bošković: Cilj je zlato u Tokiju 2020.

Pre nekoliko nedelja Stefana Veljković i Tijana Bošković su sa koleginicama iz reprezentacije Srbije stigle na krov sveta.

Izvor: B92

Autor:B92

Stefana Veljković i Tijana Bošković: Cilj je zlato u Tokiju 2020.
Foto: FIVB

Najveći uspeh srpske odbojke, trijumf koji je ujedno i veliki podvig, događaj je o kojem se i dalje priča u sportskim krugovima.

Stefana i Tijana su velike prijateljice, poznaju se već osam godina i ističu kako će takmičenje u Japanu pamtiti celog života.

U Japanu su se osim sa izazovima na terenu suočile i sa drugačijom kulturom ishrane, a neki tamošnji specijaliteti nisu im se dopali.

"Često putujemo i prinuđene smo da jedemo jela iz različitih nacionalnih kuhinja. Tako je bilo i ovog puta. U Japanu je tradicionalno jelo suši, a ja baš i nisam ljubitelj sirove ribe. Pored ovog specijaliteta, na meniju je uglavnom bio pirinač u različitim kombinacijama, koga nam je posle nekog vremena već bilo dosta. Kada dođem kući, najviše mi prija pasulj i čorba. prava domaća kuhinja, izjavila je Tijana Bošković.

Devojka rodom iz Bileće kaže da koristi svaki slobodan momenat da se sretne sa drugarima iz školskih dana.

"Jako sam ponosna na činjenicu da me prijatelji iz perioda osnovne i srednje škole doživljavaju isto kao i pre mojih uspeha. Ne gledaju me kao zvezdu ili nekoga ko je iznad njih. Svaki put kad se vratim u Hercegovinu, preplave me divna osećanja. Uvek me iznova iznenadi koliko me ljudi tamo prate i podržavaju, i osetim koliku mi ljubav šalju. Naravno, tu su i mama, tata, bake i deke, koji mi dok sam kod kuće uvek udovoljavaju, što je divan osećaj", kaže Boškovićeva.

Stefana Veljković je rođena u Jagodini, ali već sa 14 godina doselila se u Beograd.

"Mnogo mi nedostaje Beograd, pogotovo zimi. Preko leta sam koliko-toliko ipak tu sa reprezentacijom, pa onda i osetim atmosferu našeg glavnog grada, ali nekako sam potpuno zaboravila kako sve to izgleda tokom zime. Nedostaje mi onaj osećaj kada je napolju hladno, pa sa društvom pobegnem u neki topli kafić, naručimo čaj ili kafu, i onda satima uživamo i pričamo. Tada je obično i sezona koncerata na koje mnogo volim da idem. Nažalost, retko za to pronalazim vremena, pa je poslednji koncert na kom sam bila AC/DC, što je bilo baš, baš davno", kaže Stefana Veljković, koja ne može da prežali što je propustila koncert Zdravka Ćolića.

Ona je već neko vreme u vezi sa odbojkašem Srećkom Lisincem. Kaže da joj je on veliki oslonac i podrška.

"Mi smo kao i svaki drugi par. Umemo da se posvađamo, ali odmah i da se pomirimo. On je uvek tu za mene, što mi je najvažnije. Srećna sam što trenutno oboje igramo u Italiji, pa možemo dosta vremena da provedemo zajedno.

MVP prvenstva sveta u Japanu, Tijana Bošković, kaže da ona i Stefana nikada nisu imale ni najmanju razmiricu.

"Stefi je zaista sjajna i opuštena devojka. Posle toliko godina, navikle smo jedna na drugu, uvek se podržavamo, dobro zabavljamo, volimo da provodimo vreme zajedno, a to su samo neki od razloga našeg dobrog odnosa još od prvog dana", dodala je Tijana.

Pred njima su veliki izazovi u budućnosti, a obe su saglasne u jednom, a to je da im je velika želja da osvoje zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 2020. u Tokiju. Ako budu igrale kao nedavno na prvenstvu sveta, Japan bi mogao opet da bude mesto velikog uspeha Srpkinja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve