Nova vest
Odbojka

Subota, 20.10.2018.

11:40

Kineskinje slomile otpor Holandije za bronzu na SP

Odbojkašice Kine ubedljivo su slavile u meču za bronzanu medalju Svetskog prvenstva u Japanu u kojem su savladala Holandiju.

Izvor: LN

Autor: LN

Kineskinje slomile otpor Holandije za bronzu na SP
Foto: FIVB

Kineskinje su bez izgubljenog seta došle do trećeg mesta – 25:22, 25:19, 25:14.

Holanđanke su najveći otpor pružile u prvom setu kada su se dobro držale i u samoj završnici mini-serijom došle do potpunog egala i 21:21.

Ipak, odbojkašice Kine su pokazale klasu i rešile prvi deo igre u svoju korist, a zatim na "krilima" te dobre igre bez ikakvih problema povele sa 2-0.

U trećem setu postojala je samo jedna ekipa, a to je naravno bila Kina. Napadima preko srednjaka i dobrom igrom u bloku Kineskinje su zasluženo rutinski završile meč.

Holandiji je ponajviše nedostajala dobra igra Loneke Slutjes, ubedljivo najbolje odbojkašice ekipe na SP, koja je podbacila i osvojila "samo" 14 poena.

U pobedničkom sastavu istakla se Jingjing Li sa 20 poena, 11 je imala Juan Sjinje, kao i Gong Sjangju.

Kina je osvojila svoju šestu medalju na svetskim prvenstvima, a prvu bronzanu. Holandija je četvrtim mestom u Japanu ostvarila najveći uspeh u svojoj istoriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve