Nova vest
Odbojka

Petak, 19.10.2018.

11:28

Čudesna Egonu "razbila" Kinu, Italija – Srbija za svetsko zlato VIDEO

Ženska odbojkaška reprezentacija Italije plasirala se u finale Svetskog prvenstva, pošto je pobedila Kinu sa 3-2 po setovima.

Izvor: PT

Autor: PT

Čudesna Egonu
Foto: FiVB

Italija će u finalu igrati protiv reprezentacije Srbije, koja je u prvom polufinalu savladala Holandiju sa 3-1.

Neverovatna Paola Ogeči Egonu predvodila je "Azure" do trijumfa sa 45 poena – 25:18, 21:25, 25:16, 29:31, 17:15.

Naše odbojkašice napravile su istorijski uspeh plasmanom u finale Svetskog prvenstva, a kvota da će postati najbolje na planeti je 1,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za finale SP Srbija - Italija.

Velika borba i još veći spektakl viđen je na ovom meču, a Italija je u četvrtom setu propustila dve meč lopte. Aktuelne olimpijske šampionke uspele su da se vrate i da taj period igre dobiju sa 31:29.

Drama iz četvrtog seta prenela se u peti, u kojem je Egonu ponovo briljirala i zasluženo poslala "Azure" u finale (17:15). Egonu, koja je rođena u Čitadeli, ima samo 19 godina i u polufinalu postavila je rekord Svetskih prvenstava.

Pored Egonu efikasna je bila i Mirjam Sila sa 23 poena i Ana Danesi sa 12. Sve ostale odbojkašice ostale su na jednocifrenom učinku. Kod Kine su bili bolje raspoređeni poeni, ali im to nije bilo dovoljno. Najefikasnija bila je Tin Žu sa 26, Ni Jan je dodala 17, dok je Ćinjue Jan zabeležila 16.

Podsećamo, Srbija i Italija su već jednom igrale na šampionatu i naša selekcija slavila je sa 3-1.

Finale je na programu u subotu od 12.40.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve