Nova vest
Odbojka

Petak, 19.10.2018.

06:30

Srbija u istorijskom prvom finalu Svetskog prvenstva!

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Svetskog prvenstva pošto je sa 3-1 po setovima pobedila Holandiju.

Izvor: PT

Autor: PT

Srbija u istorijskom prvom finalu Svetskog prvenstva!
Foto: FiVB

Izabranice Zorana Terzića slavile su rezultatom 25:22, 26:28, 25:19, 25:23.

Srbija će u velikom finalu igrati protiv Italije (subota, 12.40), koja je iznenadila Kinu 3-2 predvođena sjajnom 19-godišnjakinjom iz Čitadele Paolom Ogeči Egonu.

Naše odbojkašice napravile su istorijski uspeh plasmanom u finale Svetskog prvenstva, a kvota da će postati najbolje na planeti je 1,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za finale SP Srbija - Italija.

U reprizi finala evropskog prvenstva ponovo su slavile naše odbojkašice, a posebno je briljirala Tijana Bošković koja je osvojila čak 29 poena.

Ovo je prvo, istorijsko, finale za Srbiju na Svetskom prvenstvu!

Srbija je odlično krenula meč, međutim Holandija se veoma dobro držala. Na drugom tehničkom tajm-autu imali smo tri poena prednosti (16:13) i činilo se da ćemo lakše nego što se očekivalo doći do prvog seta.

Ipak, da tako ne bude pobrinula se Holandija koja je uspela da smanji zaostatak. Prevagu je donela Tijana Bošković, koja je prvo poentirala za 24:21, a potom je i izblokirala Slutjes za 25:22.

Nošene energijom s kraja prvog seta Srbija je dobro krenula i drugi period igre. Brankica Mihajlović je briljirala, međutim veliki pad koncetracije dosta će nas koštati. Šampioni Evrope imali su 20:16 kada je usledila velika serija Holandije. Vicešampionke Starog Kontinenta napravile su seriju 8:2, čime su došle do tri set lopte.

Naše su uspele da se vrate, ali su poklekle u finiši i Holandija je uspela da izjednači (26:28). Očekivano naše protivnice su mnogo bolje ušle u treći set, ali tu se pokazalo koliko je ovaj sastav Srbije jak mentalno.

Do preokreta je došlo sredinom seta, a potpuni zaokret ovog perioda igre desio se u završnici kada je sjajno igrala Tića Bošković. Korektor reprezentacije Srbije pogađao je sve i izabranice Zorana Terzića dobile su set sa 25:19.

Tokom poslednjeg perioda igre Srbija je dominirala, Holandija je u finišu uspela da se vrati, ali su unele samo malo drame i ništa više. Zasluženo smo se plasirali u veliko finale, koji je na programu u subotu od 12.40.

Meč ste mogli da pratite putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

343 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve
Odbojka

Gradonačelnik Novog Sada posetio OK Vojvodina

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić je zajedno sa članom Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenom Cvjetićaninom prisustvovao treningu Odbojkaškog kluba Vojvodina u dvorani SPENS i čestitao stručnom štabu i igračima na nedavno osvojenom Kupu Srbije.

Tanjug

16:40

19 d

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d