SP: Odbojkašice protiv publike i Japanki za prvo mesto

Odbojkašice Srbije od 12.30 igraju osmi meč na Svetskom prvenstvu, a protivnik će biti domaća selekcija Japana.

Izvor: B92 Srbija
Podeli
Foto: Odbojkaški savez Srbije
Foto: Odbojkaški savez Srbije

Odbojkašice Srbije već su obezbedile plasman dalje na SP, ali ako savladaju domaćina Japan, oboriće rekord Kubanki iz 1994. od sedam pobeda u nizu na SP. Kvota da će to i učiniti je 1,15.

Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za SP u odbojci.

Srbija posle sedam kola ima maksimalan učinak sa 21 bodom i eventualnim trijumfom bi obezbedile plasman u top 6 kao prvoplasirana ekipa.

"Orlice" su navele su da očekuju tešku utakmicu sa specifičnim protivnikom.

"Uvek je sa Japankama teško igrati jer je to zaista drugačija odbojka, koja nama ne odgovara. Nadam se da ćemo taktički sve odraditi kako treba i ostvariti maksimalnu pobedu", rekla je Stefana Veljković u Nagoji.

Po 3 prvoplasirane selekcije iz E i F grupe izboriće plasman u treću rundu takmičenja, koja će biti odigrana u Nagoji.

Pobednici grupa će žrebom biti razdvojeni u dve grupe, a zatim će se žrebati trećeplasirane selekcije. Ukoliko u istoj grupi budu prvoplasirane i trećeplasirane selekcije iz iste grupe u drugoj fazi, drugoplasirane selekcije će automatski biti raspoređene u suprotne grupe.

"Teško je igrati protiv takvih ekipa koje su veoma dobre u odbrani, teške za blok. Neće biti lako i zbog toga što su domaćini i što će sigurno biti puna hala", kazala je Veljkovićeva.

Stručni štab srpskog tima je zadovoljan odbojkašicama.

"Možemo da budemo prezadovoljni posle sedam pobeda sa 3:0. Znamo i sami da ovo prvenstvo karakteriše dužina i najteže je zadržati fokus i motivisanost. Devojke za sada ispunjavaju svaki zadatak", rekao je Milan Grišić.

On je istakao, poput odbojkašica, da je Japan specifična i neuobičajena ekipa, ali da misli da je kvalitet na strani Srbije i da očekuje pobedu.

Odbojka