Nova vest
Odbojka

Sreda, 26.09.2018.

10:22

"Orlovi" su se vratili među najbolje, ali mogu li do "krova" sveta?

Odbojkaši Srbije počinju veliku borbu za polufinale Svetskog prvenstva u Italiji i Bugarskoj utakmicom protiv Italije.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Foto: FIVB

"Orlovi" posle tesnog poraza od SAD 2-3 i velikih pobeda nad Rusijom (3-2), Francuskom (3-2) i Argentinom (3-0), te teškog poraza od Poljske imaju čemu da se nadaju na fajnal siksu SP u Torinu.

Pored Italije u grupi J sa našom selekcijom je upravo Poljska, dok su na drugoj strani Brazil, Rusija i SAD.

Selektor Nikola Grbić je svesno izveo izmenjen sastav protiv Poljaka jer je Srbija pred taj meč osigurala mesto među šest najboljih reprezentacija sveta.

Najslabija tačka je bio prijem pa su Poljaci upisali mnogo "jeftinih" poena i na to bi trebalo obratiti pažnju protiv Italijana.

"Italija celo prvenstvo igra veoma dobro. Ne kažem da će biti lako, ali znamo zašto smo ovde, borili smo se i sada ne stajemo, guramo samo napred. Tempirali smo formu iz utakmice u utakmicu, što je veoma dobro. Nadam se da će ishod da bude u našu korist", rekao je Aleksandar Okolić u Torinu dok Marko Ivović smatra da je naša selekcija tek na pola puta.

"Ovo je bio samo deo. Pred nama su, nadamo se, četiri utakmice, i to je cilj svega ovoga. Iskreno se nadam da smo sazreli za ono što je ispred nas. Imamo kvalitet, pokazali smo ga. Neće biti lako, što je sigurno", rekao je Ivović.

Srbiju dan kasnije čeka duel sa Poljskom a selektor Grbić kaže da su u ovoj fazi turnira svi protivnici jaki.

"Kada se uđe među šest najboljih na svetu, tu nema puno razlike, sve ekipe su jake. Apsolutno ne razmišljam o tome da li nam je grupa teška ili laka. Ako hoćemo da idemo do kraja nije bitno protiv koga ćemo da igramo. Svako je jak na svoj način i s kim god da igramo idemo na pobedu", rekao je Grbić pred utakmicu.

Italijani su do sada izgubili samo jedan meč, a sa našom reprezentacijom se sastaju od 21:15. Srbija u četvrtak uveče od 20:30 igra protiv Poljske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve