Nova vest
Odbojka

Petak, 21.09.2018.

12:26

Gajić: Ako iz grupe izađemo "živi", bićemo prekaljeni

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić rekao je da je reprezentacija u izglednoj situaciji na Svetskom prvenstvu.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Gajić: Ako iz grupe izađemo
Starsportphoto

Gajić je dodao da je dobro to što ekipa sama odlučuje o svojoj sudbini.

"U veoma smo izglednoj situaciji da sami odlučujemo o svojoj sudbini, što je u sportu uvek najvažnije. Protivnici su žestoki. Ako iz druge faze izađemo 'živi', onda smo zaista prekaljeni na završnom turniru i možemo da očekujemo najbolje vesti", rekao je Gajić u Varni.

Srbija će danas igrati protiv Francuske prvu utakmicu druge faze svetskog šampionata, a potom joj za vikend slede dueli sa Argentinom i Poljskom.

Ekipa selektora Nikole Grbića ima 12 bodova, tri manje od Poljske, jedan više od Francuske, a šest od Argentine.

"Svaki bod, pobeda, set, praktično od prve utakmice igra veliku ulogu. Onih šest ekipa koje budu na završnom turniru će to zaslužiti jer je finale počelo praktično prvog dana. Videli smo da jedna pobeda pravi veliku prednost u drugoj fazi takičenja. Naša pobeda protiv Rusije je napravila veliku prednost za nas, a problem za Ruse i biće im veoma teško da uđu u šest najobljih", kazao je Zoran Gajić.

Plasman u treću fazu Svetskog prvenstva izboriće pobednici četiri grupe, kao i dve najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve