Nova vest
Odbojka

Sreda, 12.09.2018.

09:15

Srbija iz Barija napada svetski tron – svaki bod je bitan

Odbojkaši Srbije počinju u sredu nastup na Svetskom prvenstvu koje se ove godine održava zajedno u Italiji i Bugarskoj.

Izvor: AK

Autor: AK

Srbija iz Barija napada svetski tron – svaki bod je bitan
Foto: FiVB

"Orlovi" u prvom kolu Grupe C koja nastupa u Bariju, igraju protiv SAD od 20.30 časova.

Grupu će "otvoriti" duel Kameruna i Tunisa od 14h, dok se od 17 sati sastaju Rusija i Australija.

Odbojkaši Srbije u seriji od tri poraza, Amerikanci su vezali pet pobeda. i favorite su sa kvotom 1,50. Pogledajte i druge kvote MOZZART kladionice za utakmicu između SAD i Srbije.

"Maksimalno smo motivisani, s obzirom da dolazimo na jedno od najvećih takmičenja kao što je Svetsko prvenstvo, u zemlji odbojke kao što je Italija. Mnogi od nas igraju ovde, tako da ćemo biti na domaćem terenu. Atanasijević i ja smo u Bariju u februaru uzeli Kup Italije sa Peruđom, nadam se da će nam ovaj grad i ova hala opet doneti sreću", rekao je Marko Podračanin.

Na startu SP u nedelju domaćini Italija i Bugarska su bili maksimalni protiv Japana, odnosno Finske.

"Konkurencija je prejaka kao i poslednjih godina, šest, sedam reprezentacija su kandidati za osvajanje turnira. Mi smo jedan od favorita. Očekivanja su velika", rekao je Uroš Kovačević.

Posle šest kola plasman u drugu rundu izboriće po četiri najbolje selekcije iz četiri grupe, uz prenošenje osvojenih bodova. U drugoj rundi 16 ekipa će biti podeljeno u nove četiri grupe, po dve u Italiji i Bugarskoj i igraće se ponovo po jednokružnom bod sistemu.

Pročitajte još Može li Nikola Grbić da odvede Srbiju do svetskog trona?

Plasman u treću fazu će izboriti pobednici četiri grupe i dve najbolje drugoplasirane selekcije. Šest reprezentacije će žrebom biti svrstane u dve grupe po tri tima, a u polufinale će se plasirati po dve reprezentacije.

Finale Svetskog prvenstva na programu je 30. septembra u Torinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve