Nova vest
Odbojka

Ponedeljak, 23.04.2018.

13:15

Atanasijević predvodio Peruđu do vođstva u finalu

Odbojkaši Peruđe poveli su 1-0 u finalnoj seriji italijanskog prvenstva protiv Lubea, pobedom 3-1 (25:21, 22:25, 25:18, 25:23)

Izvor: B92

Autor:B92

Atanasijević predvodio Peruđu do vođstva u finalu
Foto: EPA/Grzegorz Michalowski

Jjoš jednu sjajnu partiju prikazao je srpski reprezentativac Aleksandar Atanasijević, a zapažen je bio i drugi srpski odbojkaš iz redova Peruđe Marko Podraščanin.

Atanasijević je u jednoj od najvažnijih utakmica sezone nastavio sa odličnom igrom i bio je junak pobede Peruđe sa 20 poena.

Aron Rasel je dodao 12, jedan više od Ivana Zajceva, dok je Podraščanin utakmicu završio sa šest poena.

S druge strane, odličan je bio Osmani Huantorena sa 22 poena, dok je Cvetan Sokolov imao 19. Doskorašnji kapiten reprezentacije Srbije Dragan Stanković upisao je dva poena.

Finalna serija se nastavlja u sredu u Čivitanovi, a treća utakmica se igra u subotu u Peruđu. Šampion će postati ekipa koja prva dođe do tri trijumfa.

Peruđa se bori za istorijsku, prvu titulu šampiona Italije, pošto je prethodno dva puta bila vicešampion – 2014. i 2016. godine. Lube je, s druge strane, aktuelni šampion.

Obe ekipe posle finala Serije A čeka i završnica Lige šampiona u Kazanju. Peruđa se u polufinalu sastaje sa braniocem titule i domaćinom finalnog turnira Dinamom, dok će rival Lubea biti Zaksa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve