Nova vest
Odbojka

Utorak, 03.10.2017.

13:29

Stefana: Na balkonu veća trema nego na terenu

Srpska odbojkašica Stefana Veljković nije očekivala da će tim osvojiti evropsko zlato uz samo dva izgubljena seta, ali da je ekipa od početka verovala u uspeh.

Izvor: B92

Autor:B92

Stefana: Na balkonu veća trema nego na terenu
Foto: Odbojkaški savez Srbije

"Verovale smo u uspeh jer smo olimpijske vicešampionke, imale smo obavezu da na svakom meču budemo na visokom nivou, to se podrazumeva i traži od nas. Nije bilo pritiska, samo smo nastavile onako kako smo radile i desila se zlatna medalja. Nismo očekivale baš da ćemo izgubiti samo dva seta", rekla je Veljkovićeva Tanjugu.

Veljković, koja je izabrana u idealni tim šampionata u Azerbejdžanu i Gruziji, smatra da nije bilo tako lako kao što rezultati govore.

"Bilo je teško na terenu. Kao što je izgledalo da smo dominantne bile na celom prvenstvu jer smo izgubile samo dva seta, isto toliko je bilo i teško. Svaku utakmicu i poen morali smo da zaradimo".

Na pitanje kako se osećala na balkonu Skupštine Grada prilikom proslave sa više hiljada građana, njen odgovor najbolje govori.

"Juuu (oduševljena prim. aut)... Bilo mi je super gore na balkonu, niko me ništa nije pitao, da sam morala da progovorim ne znam kako bi izgledalo", uz osmeh je poručila odbojkašica poljskog Hemika.

Ona je priznala da je na balkonu imala veću tremu nego na terenu protiv rivala na putu do zlatne medalje.

"Imale smo veliku tremu jer smo prvi put izašle same na balkon, ja veću nego na terenu. Sve je to normalno, mnogo je ljudi bilo i izašli su da proslavimo nešto jako vredno", zaključila je Veljkovićeva.

Srpske odbojkašice drugi put u istoriji, nakon Beograda 2011. godine, postale su šampionke Evrope pobedom nad Holandijom 3:1 u finalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve