Nova vest
Odbojka

Sreda, 14.10.2015.

11:39

EP: Može li Srbija do polufinala?

Odbojkaši Srbije od 17.30 igraju u Italiji četvrtinalni meč Evropskog prvenstva protiv selekcije Francuske.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
ossrb.org

Srbija je do četvrtfinala stigla posle velikog preokreta i teške pobede nad Estonijom, pošto je imala dva seta zaostatka – 3-2 (21:25, 14:25, 25:8, 25:22, 15:13).

S druge strane, Francuzi su se direktno plasirali među osam najboljih jer su posle pobeda nad Hrvatskom, Estonijom i Italijom bili prvi u grupi.

Selektor Nikola Grbić izjavio je da naš tim ima kvalitet da prođe u polufinale.

"Ako se pogleda prikazana igra u dosadašnjem delu turnira, Francuska igra bolje od nas. Ali, optimista sam, mislim da će sutra biti bolje nego danas, u smislu grešaka i pristupa. Svi će biti maksimalno orni, a sa druge strane neće biti Estonija ili Slovačka, već jedna Francuska. Mislim da moji momci imaju kvalitet da pobede Francusku i prođu dalje",rekao je Grbić.

Izabranici selektora Nikole Grbića ove godine su dva puta igrali – ’Galski petlovi’ slavili su u finalu Svetske lige, dok se Srbija revanširala na pripremnom turniru pred Evropsko prvenstvo.

Pobednik ovog meča će se u polufinalu sastati sa pobednikom duela Bugarska – Nemačka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve